CONDUCEREA TARII A PARTICIPAT LA CEREMONIA DE LANSARE A ZILELOR DIASPOREI

Astăzi, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu Prim-ministrul, doamna Maia Sandu, și cu membrii Guvernului au participat la ceremonia de lansare a Zilelor Diasporei.

Ținînd un cuvînt de salut, șeful statului a remarcat faptul că respectul acordat Diasporei prin prezența conducerii țării la Palatul Republicii este binemeritat, deoarece cetățenii noștri stabiliți în străinătate contribuie substanțial la crearea statului modern Republica Moldova.

În context, Igor Dodon a menționat că volumul remitențelor anuale depășește 1,5 miliarde de dolari SUA, ceea ce este de 10 ori mai mult decît volumul anual al investițiilor străine directe și cca 50 % din bugetul țării.

Totodată, Președintele țării a reiterat ideea că statul nostru are nevoie de susținerea Diasporei, referindu-se anume la capacitățile fiecăruia de a participa la dezvoltarea Moldovei prin transferul de noi cunoștințe, abilități, tehnologii, informații.

"Sînt ferm convins că cetățenii noștri din alte țări s-ar putea implica activ în atragerea și menținerea investițiilor străine, avînd în vedere, mai întîi de toate, necesitatea sporirii atractivității statului nostru pentru mediul de afaceri extern", a specificat șeful statului.

Totodată, În cadrul discursului Igor Dodon a subliniat importanța evenimentelor care au avut loc în iunie curent, evidențiind faptul că consensul național politic înseamnă și sporirea încrederii cetățenilor noștri, inclusiv din Diaspora, în conducerea țării și în viitorul Republicii Moldova.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova