CIRCA 4500 DE ELEVI VOR BENEFICIA DE INSTRUIRE ASISTATĂ LA CALCULATOR

În următorii trei ani aproximativ 4500 de elevi din circa 15 şcoli din Republica Moldova vor beneficia de instruire asistată la calculator. Totodată, circa 300 de profesori vor utiliza tehnologiile informaţionale şi de comunicaţie în procesul de predare.

Acest lucru va fi posibil în urma implementării proiectului pilot „Conectează-te! Tehnologii informaţionale pentru succes în învăţare”. Concursul pentru selectarea şcolilor participante la proiect a fost lansat, pe 30 iulie, de Ministerul Educaţiei. În cadrul proiectului elevi ai claselor a VII-a şi a X-a din şcolile care vor fi selectate şi profesorii lor vor primi calculatoare. Acestea vor putea fi utilizate de copii atît la lecţii, cît şi pentru pregătirea individuală.

Liliana Nicolaescu-Onofrei, viceministru al Educaţiei, a declarat, pe 30 iulie, la o conferinţă de presă că printre criteriile de selectare a şcolilor se remarcă disponibilitatea comunităţii şcolare de a utiliza zilnic calculatorul în procesul educaţional şi nivelul de pregătire al profesorilor în domeniul tehnologiilor informaţionale. Şcolile care vor participa la concurs vor trebui să accepte trecerea la notarea elevilor în format digital.

Dosarele de participare la concurs pot fi depuse pînă la 15 septembrie, iar din lunile octombrie-noiembrie elevii s-ar putea să utilizeze calculatorul în procesul de instruire. După finalizarea concursului de selectare a şcolilor, cadrele didactice din instituţiile beneficiare vor fi instruite în vederea aplicării în procesul de predare-învăţare a tehnologiilor informaţionale şi va fi asigurată infrastructura şcolară necesară pentru realizarea proiectului pilot. Proiectul va fi implementat de Ministerul Educaţiei în parteneriat cu mai multe companii IT.

Moldpres