BLOGGERUL RUS EDUARD BAGHIROV A FOST CONDAMNAT LA INCHISOARE IN DOSARUL “7 APRILIE”

Cetăţeanul Federaţiei Ruse, Eduard Baghirov, a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Sentinţa a fost pronunţată astăzi, după ce procurorii au demonstrat vinovăţia acestuia în participarea la dezordinile în masă din aprilie 2009.

Verdictul a fost stabilit în lipsa inculpatului, care, pe 19 octombrie 2011, a fost anunţat în căutare după ce a părăsit locul în care urma să-şi execute măsura preventivă – arestul la domiciliu.

Potrivit procurorilor, pe parcursul anilor 2008-2009, Baghirov s-a infiltrat activ în mediul social în calitate de „blogger”, „scriitor” şi a participat astfel la elaborarea şi realizarea măsurilor provocatoare după alegerile parlamentare din cinci aprilie 2009.

Conform planului său, aceste acţiuni urmau să poarte caracterul unei „revoluţii”, iar consecinţele - să fie puse pe seama forţelor de opoziţie.

La 6 ani după protestele din aprilie, ex-ministrul de Interne, Gheorghe Papuc şi fostul poliţist, Ion Perju, acuzat de moartea unui tînăr, au fost condamnaţi la închisoare, însă în prezent sînt daţi în căutare.