Barbat impuscat mortal de Politie in Canada dupa ce a refuzat sa poarte masca intr-un magazin alimentar

Un bărbat în vîrstă de 73 de ani a fost împuşcat mortal de Poliţie în Canada, la cîteva ore după ce a refuzat să poarte masca într-un magazin alimentar, a relatat Joi postul public de televiziune CBC, citat Vineri de France Presse.

Potrivit Poliţiei provinciei Ontario citată de canal, bărbatul în vîrstă ar fi agresat Miercuri un angajat al unei băcănii, care i-ar fi cerut să poarte masca, în conformitate cu legea în vigoare din cauza pandemiei.

Bărbatul a refuzat, potrivit angajatului magazinului, şi a fugit după incidentul ce a avut loc la aproximativ 200 km Nord de Toronto.

O patrulă a pornit după el în urmărire şi a anunţat numărul său de înmatriculare, înainte de a-i întrerupe cursa pentru a nu pune în pericol vieţile altora.

Ajungînd la scurt timp după aceea la locul de reşedinţă a bărbatului, doi poliţişti au fost implicaţi într-un schimb de focuri cu el, a confirmat la rîndul său o unitate independentă de anchetă asupra activităţii poliţiştilor din Ontario.

Ei au deschis focul asupra bărbatului care a murit la scurt timp după ce a fost dus la spital, a indicat Unitatea de anchete speciale din Ontario într-un comunicat. Identitatea victimei nu a fost încă dezvăluită.

„La faţa locului, anchetatorii au recuperat o puşcă semiautomată şi un pistol”, au precizat anchetatorii independenţi, care au confiscat de asemenea armele de foc ale celor doi poliţişti implicaţi.