ANGAJATII POT SOLICITA UN CERTIFICAT CARE CONFIRMA CA MERG LA MUNCA PE TIMP DE CARANTINA

Angajatorii care continuă să-si desfășoare activitatea trebuie să elibereze angajaților un certificat care confirmă ca merg la muncă în perioada respectivă. Fiecare lucrător trebuie să poarte cu el acest certificat și, în cazul în care este oprit în stradă de poliție, să poată argumenta că pleacă sau se întoarce de la serviciu, transmite IPN cu referire la o notă informativă a Comisiei pentru Situaţii Excepționale.

O formă-model de asemenea certificat poate fi descărcată pe următorul link: https://www.ssmexpert.md/certificat

Prin decizia Comisiei, de astăzi, 25 martie, se interzice persoanelor cu vîrsta de peste 63 de ani să se afle în afara domiciliului şi în spaţiile publice fără necesitate stringentă. Excepţie fac cazurile în care aceştia se deplasează în interes de serviciu, atunci cînd activitatea nu poate fi desfăşurată la distanţă, cînd merg să-și produse alimentare sau merg la medic. Excepția fac și deplasările pentru alte motive justificate, care nu pot fi amînate (decesul unui membru al familiei, necesităţi ale persoanelor şi animalelor de companie etc.).

De astăzi, indiferent de vîrstă, este interzisă aflarea persoanelor în spaţii publice: parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive şi zone de agrement.

Sursa: IPN