ALERTA METEO IN MOLDOVA: VREMEA SE VA SCHIMBA RADICAL IN ORELE URMATOARE

Spre Moldova se îndreaptă un ciclon sudic care va aduce ninsori puternice, combinate cu ploaie și lapoviță, vînt și viscol.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis miercuri, 9 ianuarie, o avertizare meteorologică de cod galben de condiții complicate ale vremii. Avertizarea va intra în vigoare pe data de 10 ianuarie și va fi valabilă pînă vineri, 11 ianuarie.

Codul galben de condiții complicate ale vremii a fost emis în legătură cu înaintarea pe teritoriul țării a ciclonului sudic. În această perioadă, potrivit meteorologilor, vor cădea precipitații puternice de 15-20 de litri pe metrul pătrat, izolat de pînă la 25 de litri.

Pe 10 ianuarie, predominant vor cădea precipitații sub formă de zăpadă, în jumătatea de sud a țării – sub formă de ploaie și lapoviță. Pe 11 ianuarie – sub formă de zăpadă.

Temporar va viscoli, pe drumuri se vor forma troiene, pe firele electrice și crengi se vor depune lapovița și polei. Vîntul nord-vestic se va intensifica pe 11 ianuarie de pînă la 15-20 de metri pe secundă.

Sursa: sputnik.md