AFACERILE DUBIOASE ALE SPONSORULUI PPDA CU FRATII CHIRTOACA

Asta da bombă – Alexandru Machedon, șeful de campanie al liderului PPDA, Andrei Năstase, sponsorul principal al Platformei DA, este nașul de cununie al lui Lucian Chirtoacă, fratele primarului Dorin Chirtoacă! Astfel, se confirmă că Machedon este „persoana de suflet” a clanului Ghimpu, iar Ghimpu – omul apropiat clanului condus de Plahotniuc. Nu întîmplător, nepotul său, Cornel Ghimpu, a fost vicepreședinte la Victoria Bank. Cel de al doilea „nepot” al liderului PL, Dorin Drăguțanu, a mascat furtul miliardului. Acum, fiți atenți:

Firma de publicitate SRL „Aldora ART”, condusă de Lucian Chirtoacă, a beneficiat din partea Primăriei de cele mai avantajoase locuri pentru amplasarea publicității stradale. Ca rezultat, a obținut venituri de zeci de milioane lei. Pe 3 Aprilie 2014, pe numele instituției a fost pornită o cauză penală pentru evaziune fiscală. SRL „Aldora ART” a efectuat tranzacții dubioase cu firma „Eurosim” SRL, condusă de moșul M. Ghimpu, în sumă de 392 mii lei. A încheiat contracte, în valoare de 271 mii lei cu firme fantome. Cu toate astea, cazul Lucian Chirtoacă este tărăgănat de PG.

Lucian Chirtoacă a primit, datorită fratelui său, dreptul să deschidă gherete „Coffe Time” în zone cheie ale Chișinăului: în parcul Valea Morilor, pe străzile V. Pârcălab, V. Micle, Puşkin, Ştefan Cel Mare! Și toate cu încălcarea grosolană a prevederilor legale (https://www.zdg.md/editia-print/investigatii/fratii-chirtoaca-afaceri-de-exceptie-cu-primaria).

Alexandru Machedon, datorită faptului că este nașul de cununie al lui Lucian Chirtoacă, a beneficiat de contracte grase din partea Primăriei. Numai una, din cele 11 firme ale sale, StarNet Solutii SRL, între anii 2014-2017, a cîștigat 789.083,94 lei! Cît au agonisit celelalte 10 nu ne este cunoscut. Din momentul reținerii ex-primarului Dorin Chirtoacă, contractele au încetat. Actualmente, A. Machedon promovează candidatul său la Primărie pentru a continua pomparea banilor! Credeți că nașul Machedon luptă împotriva finului corupt? Partenerul de business a lui Chirtoacă, Machedon, luptă cumva împotriva coordonatorului, care este și partener de afaceri cu Ghimpu? Domnilor, poate ajunge cu prosteala. Sînteți toți o bandă. Voi ați luptat, luptați și veți lupta doar pentru bani. De celelalte vă este indiferent.

Bogdan ŢÎRDEA

Virginia Filip 05.06.2018 - 14:06

Sunt niste presupuneri nefindate, dovada ca electoratul a vrut altceva. Oricat de mult ati incerca sa dezinformati si sa faceti negru din tot ce este alb, moldovenii s-au trezit si au stiut sa discearna corect in cabina de vot.