Aberant: Ditamai bossul de la ”Glorinal” retinut doar pentru un maruntis de mita de 1.500!

Citiți ca să vă cruciți la ce se mai poate întîmpla în vremurile acestea în care anotimpurile au înnebunit de streche, Chirtoacă se cere scos din ”cosciugul PL” și dus cu targa ”unirea” în Parlament, iar Țîcu, cu bilet de voie de la medicul ”Federației de ex-box a celor care au încasat mai mult de 1.000 de pumni în cap”, și Maia Sandu, cu permisiunea-acatist a Mănăstirii Maicilor Solitare Care-și Fac Toate Alea Singure, vor să ajungă Președinți!

Fondatorul unei companii de construcţii din Capitală a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă. Acesta este bănuit că ar fi solicitat 1.500 de euro de la un bărbat pentru a-i rezolva o chestiune ce ține de darea în exploatare a unui bloc locativ, informează un comunicat al Centrului Național Anticorupție (CNA). Unele surse dezinhibate din cadrul CNA au dat pe goarnă informația că ar fi vorba de fondatorul companiei de construcții „Glorinal”, bossul Vasile Chirică.

Zice-se că bossul s-ar fi lăudat că are pile bune la responsabilii din cadrul Agenţiei pentru Supraveghere Tehnică şi că-i poate convinge să urgenteze recepţionarea lucrărilor efectuate la blocul din strada Mihail Sadoveanu 15/1, chit că acestea încă nu erau finalizate, fiind depistate numeroase abateri. Pentru serviciile sale, acesta ar fi pretins de la denunţător 1.500 de euro. După ce a fost audiat de procurori, știind că așa poate scăpa mai ușor, Vasile Chirică și-a recunoscut vina și a fost eliberat. În acest caz, a fost declanșată o urmărire penală pentru trafic de influenţă, iar dacă va fi găsit vinovat, omul de afaceri riscă pînă la 6 ani de închisoare sau amendă penală.

Pe noi ne pufnește rîsul la auzul unui astfel de caz! Nu din cauză că n-ar trebui sancționat penal sau pentru că încadrarea lui prevede și pînă la 6 ani de închisoare, cu trei ani și jumătate mai mult decît ăla care l-a ucis pe Sorin Paciu la vînătorea ilegală din Pădurea Domnească, ci de marea-mică amploare ce i se conturează, prin implicarea unui mare boss, în lupta dură dusă împotriva marilor corupți.

La ”valoarea bossului de la „Glorinal”, asta pare mai curînd un avertisment. Fără să particularizăm cu orice preț, cunoscînd destule despre temeinicia mafiei imobiliare a construcțiilor patronată de Plahotniuc, astfel de boși pot fi închiși pe viață dacă doar s-ar face conexiuni între firmele lor, ”centrala aprobatoare a lui Nistor Grozavu” de pe vremea cînd tăia și spînzura la Primăria Chișinăului în cîrdășie cu Chirtoacă și mai apoi în subordinea lui Plahotniuc, metodele de acaparare a terenurilor de construcție și multiplele legalizări de preluare a acestora cu sprijinul Justiției lui Plahotniuc.

Primarul Ion Ceban știe prea bine despre ce vorbim, căci a fost mulți ani în luptă cu acești rechini imobiliari! Pentru doar o mită de 1.500 de euro? Ce glumă tragicomică! (Nistor Glorienal Dansîncost)