Zotea si Fusu sau neamul prost la funeralii regale

Cît de alfabetizată este Alina Zotea?

Autor: Mihai CONŢIU

Miercuri, 13 Decembrie, s-au deplasat la Castelul Peleş, spre a-i aduce un ultim omagiu Majestăţii Sale Regele Mihai I de România, şi cîteva delegaţii politice şi politruce din Republica Moldova, care de care mai pestriţe. Printre politrucii moldoveni s-au numărat şi liberalii Alina Zotea, Corina Fusu şi Valeriu Munteanu. Personal, consider că toate aceste prezenţe la funeraliile regale sunt o impietate, cu excepţia prezenţei formale, protocolare a demnitarilor de rangul cel mai înalt din Stat.

Eu, personal, şi foarte mulţi români trăim momentul dramatic al pierderii modelului unic şi absolut de moralitate, de demnitate, onoare şi de patriotism întruchipat de personalitatea irepetabilă a Majestăţii Sale Regele Mihai I de România. Dar cine a fost sau ce a reprezentat Regele României pentru politrucii moldoveni sovietizaţi de aici? Nimeni şi nimic! Vă daţi seama că ar trebui să fiu dement ca să-mi imaginez că Iurie Leancă, prezent şi el la funeraliile regale, era teribil de răscolit de durere, că el a nutrit un respect imens de recunoştinţă pentru ceea ce a fost Regele României încă de cînd reprezenta Ambasada URSS de la Bucureşti, în calitate de secretar II, înainte de 1989? Cel puţin Vladimir Voronin a fost sincer atunci cînd şi-a expus motivele pentru care nu a vrut să ţină nici măcar formal un minut de reculegere în memoria Regelui, dar ce ne facem cu politicienii ipocriţi care s-au deplasat la Sinaia ca să-şi facă publicitate pe seama decesului unui Rege atît de important în Istoria României?

Preocupaţi fiind doar de meschina lor existenţă, fireşte că sunt prea înapoiaţi ca să priceapă cît de nepioasă, impudică şi chiar agresivă, în reprezentare spirituală, a fost prezenţa lor acolo. În primitivismul aspiraţiilor lor grobiene, am convingerea că aceşti „nătîngi politici” s-au gîndit că poate au şansa să se întîlnească, să discute sau să dea mîna cu cîţiva regi sau prinţi, din cei peste o sută care şi-au anunţat prezenţa la funeraliile regale, iar Leancă ştie despre ce vorbesc, căci doar a făcut poarte dintr-un serviciu diplomatic sovietic „special”. În fond, în tot acest context, nu fac nimic altceva decît să vă arăt chipul sau reprezentarea a ceea ce înseamnă „neamul prost”. Din întregul spectru pe care ni l-a oferit acest neam prost, vă voi oferi un exemplu.

În ziua de Joi, 14 Decembrie, cînd este prima zi de doliu naţional în România în memoria Regelui, liberala Corina Fusu a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie, pe care a şters-o ulterior, în care, împreună cu Alina Zotea, Valeriu Munteanu şi un altul, pe care nu ştiu cum îl cheamă şi nu se duce, se hlizesc de parcă abia ieşiseră dintr-un cuibuşor de nebunii al unei camere de hotel, nicidecum din cercul unor funeralii regale. Vă reamintesc că această fotografie, în care deputata Alina Zotea rîde satisfăcută ca după un orgasm, a fost publicată, după ce „îşi aduseseră omagiul lor pios” Regelui României, în prima zi de doliu naţional, adică pe data de 14 Decembrie!

Întrucît această fotografie destrăbălată, în contextul dat, a fost distribuită, cu comentariile de rigoare, pe mai multe site-uri de ştiri, fiind contactată de Realitatea.md, Alina Zotea a declarat următoarele enormităţi, pe care vă rog să le reţineţi sau sesizaţi:

„Doamna Fusu a făcut o greșeală. Presa greșește atunci cînd face acuzații nefondate. Pe pagina mea de Facebook puteți găsi doar fotografii oficiale care sunt postate și de către Casa Regală. Nu zîmbesc și nu manifest vreun semn de bucurie.” Aceasta a menționat că selfie-ul este făcut deja după funeralii și nicidecum în apropierea Castelului Peleș. „Nu este un selfie făcut la funeralii. În spate nu e Palatul, ci niște marketuri.(…) Pozele sunt dintr-un alt context. Cineva vrea să facă scandal, dar eu nu vreau să fac parte din el”.

Fără alte comentarii, mai cu seamă că Alina Zotea nu-şi poate explica nici ea „zîmbetul satisfăcut de uşurare” că a scăpat de la „o obligaţie politică de serviciu” faţă de care nu are cum să simtă ceva… regretabil sau dramatic! Dar asta nu-i tot, căci Zotea, ca să ne arate cît de alfabetizată este, şi-a postat pe pagina ei de Facebook următoarea condoleanţă: „Drum bun, Majestate! Să vegheați de sus poporul român și țara pe care ați slujit-o și ați iubit-o pînă în ultimele clipe ale vieții tale. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”

Mesajul ei de condoleanţe este asemănător cu următoarea întrebare pe care i-ar pune-o cineva astfel: „Sărut mîinile, distinsă doamnă deputat! Fă, doamnă Alina, dumneavoastră nu vrei să pui o pivă, că sunteţi o paţancă bună?” Ajunsă în Parlament datorită elasticităţii ei musculare care-i permitea să se joace cu mingea pe corpul semi-dezgolit pe terenurile de fotbal, Zotea a ajuns să fie trimisă de către „destinul Mihai Ghimpu” şi la Palatul Peleş, la funeralii regale. În condoleanţa ei, observăm o ignoranţă lexicală agresivă şi o beznă semianalfabetă în care nici un om decent nu vrea să orbecăiască.

Astfel, de la început, Zotea îi urează Regelui „drum bun”. Mai rămînea să-i spună că la următoarea staţie de tren se urcă şi Ghimpu! Cred că degeaba i-am spune că habar nu are de existenţa „pluralului majestăţii”, căci se vede bine că a preluat normele gramaticale şi comportamentale de la Mihai Ghimpu! Numai un incult absolut ar putea ca, într-o singură frază, să folosească pluralul prin formulările „Să vegheați”,ați slujit-o și ați iubit-o”, ca mai apoi, la final, să i se adresez la pertu Regelui prin formula „vieții tale”. Vorbind despre „pluralului majestăţii”, pronumele posesiv „tale” se scrie „Tale”, la fel ca şi Majestatea Sa, de exemplu.

În propoziţia de final a condoleanţei, Zotea devine neutră şi scrie ca despre un mort oarecare, unul cu care nu are nici în clin şi nici în mînecă, iar prin asta ne şi demonstrează că e sinceră, căci, pur şi simplu, spune: „Dumnezeu săîl odihnească în pace!” Acum înţelegeţi de ce Zotea era fericită ca după un orgasm în fotografia pe care Fusu a postat-o din greşeală? Scăpase de o grijă plictisitoare, dar îşi făcuse şi ceva publicitate, poate că şi cumpărături.

Autocritic vorbind, atunci cînd am văzut această fotografie, nu aveam ochelarii şi am crezut că Zotea este fotografiată împreună cu Regele Mihai I, nu cu Corina Fusu. Prea semănau! Parcă erau de aceeaşi vîrstă! Îmi cer iertare, Majestate!