ZIUA NATIONALA A VINULUI REVINE IN PMAN

În zilele de 1-2 octombrie 2016, la Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale,va fi sărbătorită Ziua Națională a Vinului, ediția a XV-a aniversară, cu genericul „Omul - Sufletul Vinului”. Sărbătoarea revine în PMAN după ce anul trecut, din cauza protestelor din centrul capitalei, formatul său a fost schimbat.

Conform tradiției, evenimentul se va desfășura sub brandul unic de ţară „Vinul Moldovei. O legendă vie” și își propune să descopere legendele legate de vinul moldovenesc și tradițiile milenare de vinificație ale poporului nostru. Sărbătoarea va oferi vizitatorilor o experienţă cultural-cognitivă bogată, formatul Zilei Naționale a Vinului bazîndu-se pe componenta educativă: promovarea consumului conștient și moderat al vinurilor de calitate.

Elementele principale ale sărbătorii naționale, îndrăgite de vizitatori, vor fi păstrate și dezvoltate în cadrul Zilei Națională a Vinului 2016:

1. Degustare cu peste 400 de vinuri

2. Aventuri pe Drumul Vinului - infopoint-ul turistic din cadrul evenimentului va oferi vizitatorilor tururi tematice din inima capitalei spre originile vinurilor de calitate din țara noastră.

3. „Școala Vinului” - seminare tematice prezentate de experți somelieri, cu subiecte diverse.

4. Concert la care vor evolua ansambluri, orchestre, fanfare și tarafuri din cele 3 regiuni vinicole ale Moldovei: Valul lui Traian, Codru și Ștefan Vodă.

5. Delicii tradiționale.

6. Tîrgul meșteșugarilor.

Sursa: agora.md