VOM ZBURA MAI IEFTIN SPRE BOLOGNA, LONDRA, MILANO, ROMA SI VENETIA

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, s-a lansat în Moldova în 2013 cu două curse, spre Roma și Veneția. Pe 5 octombrie, compania vine cu cîteva noutăți extinzîndu-și gama de curse și frecvența acestora.

Compania aeriană Wizz Air a anunțat exinderea gamei de curse, odată cu aceasta și posibilitatea cetățenilor noștri de a se angaja. Astfel, Chișinăul este unit de Wizzair cu Bologna, Londra, Milano (Bergamo), Roma (Ciampino și Fiumicino) și Veneția (Treviso).

Compania își propune să angajeze membri ai echipajului național în care este situată baza operațională. În acest sens, la Chișinău, în perioada 25-26 octombrie vor fi selectați membri ai echipajului local și candidaturi de piloți. Concursul va fi în formă de prezentare, toți doritorii de a participa sînt invitați să se prezinte cu CV-ul.

„Wizz Air este pe piața Moldovei de mai mult de 3 ani. Reprezintă cea mai mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 73 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 450 de rute de la 26 de baze, ce asigură conexiunea între 129 de destinaţii din 38 de ţări”, a menționat directorul comercial „Wizz Air”.

Wizz air a inițiat transportările din Republica Moldova în 2013 și an după an urmăresc creșteri considerabile, în primele luni ale lui 2016 fluxul de pasageri a crescut cu mai mult de 60%.

Deschiderea unei noi baze operaționale, cu deschiderea a 2 noi ture aeriene, cu noile rute, în total vor fi 7 rute săptămînale în 4 țări. În 2017, capacitatea de escortare va fi de 350 000 locuri. Prețuri încep de la 30 euro.

„Această acțiune prezumă noi investiții, crearea unor noi locuri de muncă, noi angajări ale cetățenilor moldoveni. Dezvoltarea unei companii aeriene creează concurență și gestionează scăderea prețurilor. Ministerul Transportului salută asemenea inițiative”, a declarat viceministru a Transporturilor, Sergiu Bucătaru.

Prezent la eveniment, viceministrul Transpoarturilor a mai adăugatcă efectuarea investițiilor în infrastructură au început. „Culegem roade, adică prezentăm interes companiilor aeriene. Deși nu sîntem prima țară în portofoliu, deschiderea bazei operaționale ar însemna doar beneficii pentru pasageri. Concurenta va duce la creșterea calității și prețuri accesibile pentru pasageri”, a conchis viceministrul.

Menționăm că, odată cu deschiderea acestor 2 rute noi sînt disponibile 36 locuri disponibile de angajare pentru cetățenii din Republica Moldova. În Republica Moldova există 2 centre aeronautice de instruire, unul fiind privat și unul de stat.

Daniela DAVÎDOV (agora.md)