Vlad Filat: Maia Sandu si globul de cristal

Referindu-se la președinta Maia Sandu, fostul premier Vlad Filat semnalează: ”Preocupată de problemele de politică externă, fiind izolată de societate, de cei de lîngă ea, Maia Sandu pare a fi intrat într-un glob de cristal în care nu vede realitățile economice, sărăcia ce se instalează mai abitir decît înainte și multiplele probleme cu care se confruntă societatea”, a scris Filat într-o postare pe Facebook.

”Nu există nici o îndoială că cîștigarea alegerilor parlamentare, nu doar prezidențiale, se datorează Maiei Sandu și enormului capital de încredere generat de aceasta, inclusiv pentru PAS.

Din păcate, condițiile mai mult sau mai puțin subiective au făcut ca o bună parte a societății să fie atinsă de dezamăgire, nu atît de comportamentul Maiei Sandu, cît de atitudinea liderilor PAS, care par să o ia ușor și sigur pe panta corupției și a preluării vechilor scheme.

Dacă Maia Sandu excelează în ceea ce privește dimensiunea externă, ieșirea din izolare și repunerea Republicii Moldova pe harta relațiilor internaționale, inclusiv statutul de țară candidată la UE, nu același lucru se întîmplă în plan intern. Atitudinea și neprofesionalismul ce au condamnat cetățenii la sărăcie, prin ”dominarea” în negocierile cu Rusia, nunțile ”nășite” de oamenii puterii, acțiunile unor deputați pe zona economică sau facilitățile oferite Transnistriei și preluarea unor scheme fac această guvernare să devină una asemenea celorlalte.

Preocupată de problemele de politică externă, fiind izolată de societate, de cei de lîngă ea, Maia Sandu pare a fi intrat într-un glob de cristal în care nu vede realitățile economice, sărăcia ce se instalează mai abitir decît înainte și multiplele probleme cu care se confruntă societatea.

Deja nu doar remanieri sunt necesare, ci și o acțiune de control a ei și a instituțiilor statului asupra demnitarilor PAS. Altfel, riscă să rămînă prinsă între oglinzi, iar sub imaginea ei parlamentarii și demnitarii să își facă propriile interese”, a concluzionat fostul premier.