VIP-A CĂREIA-I PLAC „LUCRURILE" FOARTE MARI!

O seară imperfectă: Poporu-i mort de foame, iar VIP-a-l tratează cu dispreţ de ţoapă

Bineînţeles că nu aveam nici un chef să mai scriu ceva despre VIP-a de serviciu, dar, cînd am văzut ce ţoapă arogantă este, am înţeles că nici cel mai suveran dispreţ n-o deranjează. Reiau acest demers din bun simţ şi pentru că sunt realmente îngrijorat de viciere gravă a spaţiului public, de etalarea nulităţilor în chip de modele şi de aroganţa ostentativă cu care nişte piţipoance trecute îi tratează pe oamenii normali din această ţară. Fiind un tip obişnuit să fiu prins de zorii zilei cu pleoapele ochilor nelipite, atunci cînd, în taina nopţii, vreau să experimentez şi alte senzaţii, mai deschid şi televizorul. Aşa am făcut şi într-o noapte, cînd credeam că găsesc „o seară perfectă”, de la distanţă, cu Natalia Cheptene.

În contextul în care cei mai mulţi moldoveni îşi pot vinde liniştiţi WC-urile pentru că din cauza sărăciei nu le mai pot folosi, cînd poate că în aceeaşi situaţie sunt şi ţăranii din satul în care VIP-a s-a călit printre animalele domestice de tot felul, acolo unde a simţit fiorul primei iubiri rurale pure, dezlănţuită idilic prin spatele şurei, al şopronului sau cu ochii pironiţi în extaz spre armăsarul din grajd, aflat în călduri, VIP-uţa noastră le arată telespectatorilor amărîţi că are o ditamai cameră în care-şi ţine doar pantofii şi nişte poşetuzde. Într-o cameră la care mulţi dintre cei care-o văd la televizor visează să o aibă pentru a avea unde-şi aşterne capul să doarmă! Un alt tip de pornografie şi un alt scuipat dispreţuitor în faţa sărmanului de moldovean!

Agonia ultimei rămăşiţe a bunului simţ elementar

În aceeaşi emisiune, în puterea tainei nopţii, m-am pomenit violat estetic şi social de VIP-ă. Băi, nene, fătuca asta cu pretenţii de ziarist nu are nici cel mai mic simţ al măsurii, adică al decenţei şi bunului simţ! Ce-o fi vrut ea să „sugiostioneze” atunci cînd ţoapa de ea s-a decis să le arate moldovenilor că are atîta încălţăminte, îmbrăcăminte şi poşete cît n-au toţi locuitorii din satul copilăriei ei?

Nu a învăţat nimic la oraş! Ţăranca sau piţipoanca trecută din ea n-a rezistat ispitei de a se etala în cea mai deşănţată „paradă a modei ei personale” şi oarecum îndoielnică sub aspect estetic al corelaţiei dintre om, boarfă şi ciobote, iar această afirmaţie o fac pentru că mă pricep un pic mai bine decît ea la aşa ceva.

„Îmi plac lucrurile foarte mari”, a declarat VIP-a, iar eu am crezut-o!

Făcînd apel la Freud,

căci altminteri nu se poate, deşănţarea fudulă, ţărănească şi inestetică a VIP-uţei o identific în raţionamentele pe care le voi schiţa doar în cele ce urmează. Ţin, totuşi, să precizez că am primit numeroase telefoane de la cititorii mei indignaţi după ce au văzut emisiunea cu pricină. Probabil că eu am văzut o reluare, căci îmi este greu să cred că cititorii mei de la Baraboi au văzut emisiunea la orele la care am vizionat-o eu.

Aşadar, cînd o ţoapă din cea mai săracă ţară europeană le arată sfidător moldovenilor muritori de foame cîte zeci sau sute de pantofi, sandale sau cizme are, ori cîte poşete sau ţoale şi-a cumpărat, eşti nevoit să te gîndeşti la originile fătucii, la educaţia ei, la mediul în care a trăit şi la cel în care s-a teleportat...

De regulă, astfel de oameni sunt chinuiţi, frustraţi şi abuzaţi de trecutul lor primar, pe care cred că şi-l pot repudia doar prin astfel de parade ale bunăstării ostentativ-vulgare. Aici avem de-a face cu un exces de narcisism al insului care se crede superior celorlalţi, dar nedreptăţit de soartă pentru că nu s-a născut într-o familie burgheză, într-o casă în care să nu se audă behăitul caprelor sau al oilor, mugetul vacii din grajd şi cîntatul cocoşului pe post de ceasornic deşteptător.

Dorinţa lor de a parveni cu orice preţ exclude, însă, asumarea unor norme morale elementare şi de comportament social. Nu se salută decît cu cine cred că este „de rangul lor”. Nu contează că în cercurile prin care se învîrt sunt foşti sau actuali traficanţi, bandiţi, proxeneţi sau analfabeţi notorii, important este că aceştia au bani, sunt cunoscuţi şi ocupă şi anumite funcţii de răspundere.

O altă problemă psihologică şi morală cu care se poate confrunta VIP-uţa ţine de modul în care şi-a procurat luxul vestimentar şi „pingelesc”. Oare cît se urăşte pe sine, cît îi este scîrbă de sine pentru metodele la care a recurs ca să parvină într-o lume, totuşi, dubioasă? De regulă nu au scrupule, iar subconştientul este cel care le protejează de eventuale mustrări de conştiinţă prin tocmai aceste manifestări exhibiţioniste, indiferent de faptul că, în realitate, sunt o sfidare adusă nu doar bunului simţ, esteticii, în general, dar şi lumii înconjurătoare.

Bineînţeles că aceste femei îi urăsc de moarte pe cei cărora trebuie să le facă diverse servituţi în numele confortului personal! Lumea animalelor de pradă!!!

3.000 de euroi ca să fii VIP-oi?

Involuntar, îmi aduc aminte că Ghimpu a spus că aceasta este suma pe care cineva trebuie s-o plătească pentru  o apariţie în „VIP Magazin”.

Oare de ce Procuratura nu s-a autosesizat şi nu i-a luat declaraţii lui Ghimpu şi să constate dacă este vorba despre o taxă legală? Nouă doar pentru ambiţia lui Bodiu şi Bănăruc, la începutul anului 2010, ne-a fost trimis pe cap ca să ne verifice fostul CCCEC, care, se înţelege, ne-a găsit în regulă!

Da, dar face şi clasamente, topuri...

Aceste creaturi jalnice, care-şi imaginează că trăiesc în „lumea bună”, deşi habar nu au care-i aceea şi unde-i, au ajuns să întocmească cele mai ridicole clasamente anuale cu „cei mai dintre cei mai” dintre moldoveni. Aici nu-mi rămîne decît s-o felicit! Animal de pradă fiind, de ce să nu profite de făloşenia stupidă a celor cu bani mulţi care chiar şi cred că sunt VIP-uri, mari personalităţi? Construcţia ei interioară de după morală îi permite acest lucru!

Dacă n-aş fi bine informat, n-aş scrie ceea ce scriu, dar pe mine mă îngrijorează acest fenomen deoarece se transformă în model pentru tinerele generaţii, aşa cum România a fost schilodită estetic de manele, Gigi Becali, fotbalişti, curvele fotbaliştilor, Monica Columbeanu Gabor, Traian Băsescu etc.

Să vinzi false etichete de VIP într-o Moldovă ajunsă în pragul disperării, mi se pare cea mai cumplită imagine a degradării morale. Într-o ţară din care oamenii fug pe capete în căutarea hranei, „prostituţia VIP” este ca un scuipat în Altar şi o palmă dată acestui popor amărît! Într-o ţară în care o piţipoancă plină de fiţe, o papiţoaică şi o ţărăncuţă parvenită îi arată poporului amărît cîte sute de ciobote, ţoale şi poşete are, declarînd că pe multe nici nu a apucat să le poarte, acolo nu mai poate fi vorba de religie autentică, bun simţ şi normalitate! Asta-mi aminteşte de alt parvenit – Gabriel Stati, cu maşinile lui de lux – chiar dacă nu-i născut în fundul unei gospodării ţărăneşti!

Michael KONTZ, critic monden