VENITI LA VOT, SA NU VA DEA CHIRTOACA IARASI PESTE BOT!

În opt ani de mandat, mafia liberală din Primărie a furat nu un miliard, ci miliarde de euro

Autor: Mihai CONŢIU

Nu am absolut nici o plăcere să scriu despre Dorin Chirtoacă şi Mihai Ghimpu, dar atitudinile lor sfidătoare şi mîrlăneşti de mafioţi cu feţe cinstite mă obligă la acest supliciu. Cîţiva apropiaţi de-ai lui Dorin Chirtoacă, care, chiar dacă au un statut privilegiat, nu-i pot răbda la infinit toanele de mic dictator provincial, mi-au mărturisit că Primăria nu-i condusă numai de el, ci în tovărăşie cu Mihai Ghimpu.

Chirtoacă nu face nici un pas fără ştirea unchiului săi, aici fiind vorba despre o complicitate cu grave implicaţii penale. Ni se spune că Ghimpu, personal, exercită un control politic absolut asupra şefilor tuturor direcţiilor sau subdiviziunile Primăriei. Aceştia sunt obligaţi să se asigure de loialitatea necondiţionată faţă de Partidul Liberal a tuturor subordonaţilor. În caz contrar, riscă să fie demişi. Tuturor angajaţilor din Primărie li s-au dat indicaţii să-l popularizeze electoral pe Chirtoacă pe absolut toate căile posibile – prin reţelele de socializare, atragerea de noi simpatizanţi din cercurile de prieteni, vecini etc., acţiuni care le sunt monitorizate, pentru care trebuie să ofere „probe”, adică rezultate care pot fi observate.

Ultima mare mită electorală în calitate de primar

Înainte de a-şi delega atribuţiile de primar în vederea înscrierii în campania electorală, Chirtoacă le-a făcut cadou cîte un apartament la trei şefe din Primărie, iar unei alte angajate i-a „oferit un apartament la schimb”, care este o operaţiune mai mult decît dubioasă, „act caritabil” justificat prin aceea că beneficiarele aveau nevoie de aceste apartamente „pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai”.

Din cîte se ştie, la ora actuală, în listele de solicitanţi pentru locuinţe sociale se află în aşteptare circa 10.000 de familii. Suntem siguri că peste 90% dintre aceştia, cu compătimire vorbind, sunt vai de capul lor în comparaţie cu cele cărora Chirtoacă le-a oferit apartamente „pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai”. Reţineţi formularea „pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai”, iar asta pentru că angajatele Primăriei au vrut să-şi îmbunătăţească nişte condiţii ale unui trai pe care oricum le aveau. Fiind campanie electorală, şi-au cerut „dreptul” propagandistic. Ceilalţi aproximativ 10.000 de solicitanţi, aşa cum spuneam, sunt vai de capul lor, deoarece locuiesc înghesuiţi prin cămine insalubre, la rude sau stau cu chirie.

Acum haideţi să vedem cui a acordat Chirtoacă aceste apartamente şi în ce condiţii! În aparenţă, beneficiarele par să merite cadourile electorale ale lui Chirtoacă, numai că dintre cei 10.000 ce-şi aşteaptă rîndul la o locuinţă socială, aproape toţi dintre ei sunt nişte amărîţi în comparaţie cu cele patru cocoane, mulţi neavînd serviciu, fiind cu mult mai mulţi copii şi tot aşa.

Elena Enachi, care activează în cadrul Primăriei Chişinău în calitate de şef de secţie, a primit de la Chirtoacă un apartament de 3 camere, cu o suprafaţă totală de 93,3 mp, iar asta într-un bloc din str. Mihail Sadoveanu, nr. 9/1.

Angela Lubaş, care este angajata Primăriei în calitate de specialist principal şi are şi 2 copii, a primit de la Chirtoacă un apartament de trei camere, cu o suprafaţă de 92,9 mp, amplasat tot în acelaşi bloc din str. Mihail Sadoveanu, nr. 9/l. O fi avînd bărbat, n-o fi avînd…

Anastasia Eni, care activează în cadrul Primăriei în calitate de specialist principal, a primit, atenţie!, un apartament cu 3 camere, în schimbul apartamentului cu 3 camere dintr-un bloc de tip-cămin. Revoltătorde demn de reţinut în cazul acestei doamne este faptul că această doamnă avea deja în proprietate un apartament de 3 camere, conform contractului de vînzare-cumpărare de „transmitere-primire a locuinţei în proprietate privată nr.2420 din 14.07.2005, încheiat cu Agenţia Privatizare de pe lîngă Ministerul Economiei şi Comerţului”. După acest cadou electoral, Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare va prelua la balanţă acest apartament.

În urma acestei rocade hoţeşti, angajatei Primăriei Reveca Popova i-a fost repartizat apartamentul de 3 camere eliberat de Anastasia Eni. Fireşte că toate aceste cocoane şefe îşi vor privatiza în regim de urgenţă şi la preţuri simbolice aceste apartamente, numai că pentru asta vor trebui să transpire din greu în campania electorală pentru Chirtoacă. Orice om de bun-simţ nu are cum să nu fie revoltat de aceste favoritisme electorale, fie şi în condiţiile în care uneia dintre solicitante, Anastasia Eni, i se oferă un apartament social în condiţiile în care deţinea unul de tot de 3 camere în proprietate personală. Golănie, hoţie în toată regula!

„Pro-românul şi anti-rusul” Chirtoacă se foloseşte de legi sovietice pentru comiterea abuzurilor

Ştiţi ce este cel mai amuzant, penibil şi abuziv şi abuziv, toate luate la un loc, în toată această chestiune, ţinînd seamă şi de băţoşenia pro-românească şi anti-sovietică a lui Chirtoacă? Ei bine, acest flăcău tomnatic impotent a acordat aceste apartamente şi în virtutea unei legislaţii sovietice. Decizia de atribuire a apartamentelor amintite a fost luată şi „în conformitate cu prevederile Hotărîrii despre aprobarea Regulilor cu privire la schimbul încăperilor de locuit în R.S.S. Moldovenească nr. 184 din 31.05.84”.

Vedeţi acum cît de bune sunt legile sovietice pentru Chirtoacă atunci cînd face abuzuri? Se întreabă cineva de ce, în opt ani de mandat, „românul, anti-rusul şi anti-sovieticul” Chirtoacă nu s-a luptat pentru abrogarea unor legi sovietice? De ce nu a făcut-o nici Ghimpu? Pentru că le conveneau1 Cine ştie cîte astfel de legi mai există şi sub umbrela cărora clanul Ghimpu-Chirtoacă fură într-o veselie!

Clanul mafioţilor de la Coloniţa

Cine conduce Primăria Chişinăului, conduce peste 60% din economia ţării, iar acest lucru îl ştiu prea bine Chirtoacă şi, mai ales, Ghimpu. De aceea şi trag cu dinţii de funcţia de primar. Am mai spus-o: pentru toate abuzurile pe care le-au săvîrşit, riscă puşcărie pe viaţă pentru subminarea economiei naţionale, abuz în serviciu, fals, uz de fals etc. Iată doar cîteva din uriaşele hoţii făcute de acest clan, iar aici este vorba despre miliarde nenumărate!

Oleg Cernei, care a fost destulă vreme un apropiat al clanului Chirtoacă-Ghimpu, declara recent că „juriştii Primăriei Chişinău ar fi complici la înstrăinarea a 50 de terenuri din municipiul Chişinău, iar în urma acestor ”înţelegeri” Municipiul ar fi fost prejudiciat de peste 380 de milioane de lei”.  Ion Sturza a fost printre primii a vorbit despre furtul a 300 ha de teren în 2013-2014!

Între 2013-2015 au fost împărţite 570  de hectare de terenuri funciare, iar despre această chestiune au vorbit Ion Sturza, Sandu Grecu şi Oleg Cernei, aici fiind vorba despre o fraudă cifrată între 6 şi 7 miliarde de lei. Beneficiarii aceste hoţii au fost firme apropiate liberalilor, aşa cum sunt “Transcom – M”, Dancicons SRL, MoldCoop sau “FinPar Invest” etc.

În iunie 2014, analiştii Centrului Expert-Grup au realizat un studiu, în care se notează că doar din privatizarea clădirilor municipale bugetul Primăriei a fost prejudiciat de cel puţin 300 de milioane de lei. Pierderile totale din cauza acestui management atinge suma de un miliard de lei.

La rîndu-i, Serafim Urechean a dezvăluit ceea ce ştiam şi noi legat de escrocheriile cu troleibuzele. Un troleibuz Skoda costă 80.000 dolari, iar Chirtoacă a cumpărat troleibuze din Belarus, cu 175.000 de dolari bucata. În total, Chirtoacă a plătit 13 milioane de Euro. Valoarea prejudiciului este de circa 5 milioane de Euro.

Afacerea bănoasă cu panourile publicitare este controlată de fratele lui Chirtoacă, Lucian Chirtoacă, prin firma „Aldora Art”. Pentru asta, au falimenta vreo 9 firme de profil, iar asta pentru că aici este vorba despre vreo 20 de milioane de Euro pe an. Pierderile anuale ale Primăriei sunt de aproximativ 20 de milioane de lei, aceste fiind posibile şi prin aceea că a fost modificat Codul Fiscal strict în favoarea acestei nelegiuiri.

Este deja cunoscut faptul că aprovizionarea întreprinderilor municipale cu combustibil este controlată de firma «Parstar Petrol», care este controlată de Mihai Ghimpu. Deşi benzina şi motorina la această firmă este mult mai scumpă decît la altele, toate întreprinderile municipale cumpără carburanţi doar de la «Parstar Petrol». Numai în perioada 2010-2011, această firmă a obţinut circa 500 de milioane de lei. De 4 ani, dosarul penal pe această cauză zace la Procuratura Generală.

Hoţia de la Piaţa Centrală din Chişinău este uluitoare prin veniturile ilicite acumulate de către clanul mafiot liberal. Aici, după cum a scris şi economistul Ion Preaşcă, fluxurile financiare oscilează între 3,6 şi 7 miliarde de lei anual. Amintiţi-vă că, în anul 2012, ministrul Agriculturii a solicitat votul deputaţilor pentru construcţia unei pieţe agroalimentare moderne de 33 de hectare lîngă Universitatea Agrară, numai că, deloc de mirare, liberalii s-au opus. Tot la capitolul „contribuabili” la puşculiţa partidului şi la cele personale mai putem aminti şi monopolul transportului public cu microbuze prin firma Ruta Prim”, care aparţine consilierului PL Iurie Topală. 

Dar cîte nu controlează liberalii prin puterea pe care o au avîndu-l pe Chirtoacă primar! Aşa, ca chestie, mai amintim despre afacerea cu gherete, controlată de firmele Cebacot SRL, care deţine circa 150 de locaţii în care se vînd ţigări sau Megapress. Ne oprim aici pentru că, serios, chiar nu avem spaţiu ca să enumerăm toate abuzurile şi hoţiile patronate de clanul mafiot Chirtoacă-Ghimpu

Acum înţelegeţi de ce Chirtoacă vrea să fie iarăşi primar?

Virginia Filip 05.06.2015 - 10:50

Cine a gresit sa plateasca, indifferent daca este vorba de Chirtoaca, Voronin, Dodon sau oricine altul! Iar daca justitia nu-si face datoria, atunci sa-i sanctionam noi, electoratul, atunci cand mergem la vot.