Usatii și Sor nu au vrut sa dea ceasurile inapoi nici la trecerea in Iarna… celor de la care le-au furat

Bancherul rus Gherman Gorbunțov, care pare-se că e ”pețit” și de oamenii legii din Rusia și pasibil și de cei moldoveni, după ce s-a încîrdășit cu banditul Plahotniuc, a declarat, la Publika TV a uzurpatorului, că Usatîi e cel care l-a avertizat că ”i-a sunat ceasul”, asta însemnînd că ar fi decis că trebuie să nu mai fie bancher, ci mort rău de tot, nicidecum mafiotul Plahotniuc. Cu toate acestea, se pare că amîndoi, Usatîi și Plahotniuc, ar fi vrut să-i mănînce coliva, numai că Plahotniuc s-a răzgîndit în ultima clipă deoarece nutriționistul lui i-a impus o dietă din care coliva era exclusă.

O fostă colegă de-a lui Usatîi de la școala de maniere elegante, sub acoperirea anonimatului și a unui sutien de firmă, ne-a destăinuit că Usatîi, într-adevăr, a vrut să-i organizeze un prohod pe cinste lui Gorbunțov. Acesta din urmă a înțeles asta după o întrevedere pe care a avut-o în reședința sa de la Londra cu Usatîi. După ce Usatîi a plecat de la el, a constatat că i-a furat un ceas de aur de 100.000 de lire sterline. Asta, în lumea lor, semnifică mesajul ”ți-a stat ceasul”, adică vei fi omorît, divorțat de viață.

Gorbunțov, aflînd de dieta lui Plahotniuc, și l-a făcut aliat și i-a spus că va găvări tot ce vrea el despre Usatîi. Plahotniuc i-a făcut pe plac și, în consecință, l-a făcut pe Usatîi să fugă în Rusia cu chiloții uzi pe el de frică.

După fuga jagardelei criminale de Plahotniuc, Usatîi s-a întors liniștit la Chișinău, fiind sigur că Procuratura și MAI-ul lui Năstase n-or să-i miște nici un fir de păr din cap, mai ales că au fost și companioni la ocazionale proteste antioligarhice. Pentru că Procuratura și MAI nu consumă Viagra politică deoarece Năstase și Sandu le-au cam interzis, a avut permisiunea să devină primar la Bălți și i se garantează și dreptul de a candida la Președinție, crezînd ei că astfel îl vor contracara pe Igor Dodon.

În consecință, cînd în noaptea de 26 spre 27 Octombrie toți dau ceasurile înapoi cu o oră, Usatîi nu vrea să-i dea înapoi ceasul furat lui Gorbunțov, semn că îi transmite că, iarăși, ”i-a sunat ceasul”, cu undă verde de la actualii guvernanți.

Cu Ilan Șor chestiunea e cam la fel de cotoioasă, numai că e vorba de mai multe ceasuri pe care nu vrea să le dea înapoi celor de la care le-a manglit. În primul rînd, le-a furat amărîților din Orhei toate ceasurile care dădeau ora exactă a cinstei, demnității și onoarei. Mai apoi, a furat cam toate ceasurile din băncile moldovenești, ca să nu știe nimeni ora exactă cînd se cărăbănește el cu sacii plini cu miliarde de lei furate mai șmecherește decît în orice banc cu Ițic și cu Ștrul. Ei, bine, golanul și sectantul politic Șor nici în noaptea asta de ”priveghi” al orei de păcălire a luminii de Iarnă nu vrea să-i dea ceasul înapoi nici măcar Marinuței Tălîbauer, de care ea are nevoie să-l pună să sune înainte de venirea moașei care trebuie să-i provoace un avort politic spontan!