UNII MOLDOVENI ISI ADMINISTREAZA ANTIPIRETICE INAINTE DE A TRECE FRONTIERA

Înainte de a urca la bordul avionului sau înainte de a traversa frontiera terestră a Republicii Moldova, unii moldoveni își administrează preparate antipiretice, pentru a ascunde faptul că sînt febrili. „Prin aceste acțiuni dăunează în mod direct celor din jur și ulterior pot dăuna și sistemului medical, pentru că astfel de situații sînt frecvente”, a declarat ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, joi, după ședința Punctului Național Focal.

Și directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a regretat că unele persoane care au fost în contact cu persoane cu COVID-19 ascund acest lucru, în consecință infectînd medici și alte persoane din jurul lor. „Avem nevoie de această informație pentru a lua măsuri prompte, ca să izolăm cît se poate de precoce persoana și ca să nu sufocăm sistemul de sănătate”. Nicolae Furtună a îndemnat oamenii să fie sinceri, să contribuie la stoparea răspîndirii noului tip de coronavirus.

Din cele 423 de cazuri COVID-19 confirmate în țară, 65 de pacienți sînt în stare gravă. Pînă acum, cinci oameni au murit.

Cele mai multe cazuri de infectare sînt în municipiul Chișinău – 170. La Ștefan Vodă sînt 50 de cazuri, iar la Soroca – 41.

Sursa: IPN