UN VAPOR A REAPARUT IN TRIUNGHIUL BERMUDELOR LA 90 DE ANI DE LA DISPARITIE

În data de 20 mai, 2015, garda de coastă cubaneză a anunţat că a interceptat o navă fără căpitan şi echipaj la bord, care se îndrepta spre Cuba. Specialiştii cubanezi susţin că este vorba despre nava SS Cotopaxi, care a fost dată dispărută, în decembrie 1925.

Dispariţia navei a fost asociată cu Triunghiul Bermudelor. Cubanezii au depistat prima dată vaporul în data de 16 mai, cînd au încercat să intre în comunicaţie cu echipajul navei. Demersurile în acest sens au eşuat, iar cîteva zile mai tîrziu, marinarii cubanezi au putut să pătrundă la bordul navei.

Ei au constatat că este vorba despre un vapor vechi de o sută de ani, care se numeşte SS Cotopaxi. Evident că la bord nu se găseau marinari. La bordul vaporului a fost descoperit jurnalul de bord Din păcate, nu era nimic consemnat cu privire la incidentul care s-a produs şi a dus la dispariţia echipajului şi implicit a vaporului.

Toate consemnările din jurnal se opresc la data de 1 decembrie 1925. În data de 29 noiembrie, vasul Cotopaxi pleacă din Carolina de Sud spre Cuba. La bord erau 32 de marinari sub comanda căpitanului Meyer şi avea o încărcătură de 2340 de tone de carbon. Două zile mai tîrziu, vaporul a fost dat dispărut.

Ministrul Afacerilor Externe din Cuba a declarat că se face o anchetă cu privire la acest eveniment şi că misterul care s-a creat în jurul Triunghiului Bermudelor trebuie dezlegat, dat fiind faptul că această rută este tot mai ocolită de navele maritime comerciale, situaţie care afectează Cuba.

Triunghiul Bermudelor este o zonă dificil de a fi definită, care acoperă Miami, Puerto Rico şi Bermudele. Reapariţia acestui vapor a suscitat interesul lumii ştiinţifice şi o echipa de specialişti s-a deplasat în Cuba, în vederea dezlegării misterului acestei dispariţii.

Legendele care s-au creat în jurul acestei zone sînt multiple. Cu toate că s-au înregistrat multe dispariţii de avioane sau vapoare în această zonă, au fost specialişti care au negat cu vehemenţă posibilitatea producerii unor fenomene paranormale. Ei considerau că dispariţiile sînt cauzate de eroarea umană. Apariţia acestui vapor, după 90 de ani de la dispariţie, a reluat toate ipotezele care s-au făcut cu privire la aceste dispariţii.

Să ne aducem aminte că, în anul 1968, cercetătorul Brown a descoperit din întîmplare două piramide uriaşe în adîncurile apelor din zona Triunghiului Bermudelor. Mai tîrziu, graţie unui sonar, au putut fi fotografiate cele două piramide, care se află la o adîncime de 2000 de metri, şi sînt de două ori mai mari decît piramidele din Egipt.

Piramidele par a fi construite dintr-un material care pare a fi cristalul. Cercetările nu se pot efectua dat fiind adîncimea la care se găsesc în adînc. Nu ştim dacă există o legătură între ceea ce se află în adîncul apelor din această zonă şi misterioasele dispariţii. Cert este că apariţia unui vapor după 90 de ani va trezi interesul lumii ştiinţifice pentru a încerca dezlegarea acestui mister.

Sursa: Efemeride