UN LACATUS SI UN MESTER NECALIFICAT, JUDECATI IN CAUZA TINERILOR GASITI MORTI LA HINCESTI

Finalitate în cazul de la Hîncești, din octombrie 2019, cînd doi tineri, de 24 și 25 de ani, și o fată de 21 de ani au fost găsiți fără suflare într-o locuință. Procurorii au transmis în judecată cauza penală, în calitate de inculpați figurînd un lăcătuș-reglator și un meșter necalificat. Ambii sînt acuzați de „lipsirea de viață din imprudență”.

Procuratura Generală precizează că, în luna octombrie 2019, aflîndu-se într-o locuință din orașul Hîncești pentru a verifica funcționalitatea centralei termice pe gaz, instalată anterior de către o persoană neautorizată, lăcătușul ar fi admis conștient punerea ei în exploatare, cu funcționare defectuoasă. Potrivit procurorilor, lăcătușul cunoștea despre faptul că persoana neautorizată nu ar fi efectuat lucrări de ermetizare corespunzătoare a sistemului de evacuare a gazelor.

În urma acțiunilor neglijente ale inculpaților, timp de două zile, în casă s-a format o concentrație mare de monoxid de carbon. Rezultatele rapoartelor de expertiză dispuse de procurori pe acest caz au arătat că decesul victimelor a survenit din cauza intoxicației cu o doză mortală de monoxid de carbon.

Inculpații, unul de 36 și altul de 42 de ani, pledează nevinovat. Aceștia au mai fost în conflict cu legea, fiind anterior condamnați la pedepse neprivative de libertate: unul pentru conducerea mașinii în stare avansată de ebrietate, iar celălalt – pentru fabricarea, procurarea și păstrarea ilegală a drogurilor. Pentru cele imputate acum de procurori, legislația prevede pînă la șase ani de închisoare.

Sursa: IPN