Un indonezian s-a umplut de bani dupa ce a vindut o piatra bizara care i-a cazut in casa, prin acoperis

Un bărbat din Indonezia s-a îmbogățit după ce un meteorit prețios, în valoare de aproape 2 milioane de dolari, a căzut, prin acoperiș, în veranda casei sale.

„Cînd am ridicat-o, piatra era caldă și am adus-o în casă", a declarat Josua Hutagalung pentru Kompas, un site de știri indonezian. Bărbatul de 33 de ani face sicrie și lucra lîngă casa lui din Sumatra în August, cînd „comoara” din spațiu i-a distrus acoperișul.

„Zgomotul a fost puternic, iar pereții s-au zguduit”, a mai spus bărbatul. „M-am dus să văd ce s-a întîmplat și am văzut că acoperișul de tablă al casei era spart”, a mai spus el. Ulterior a găsit bolovanul cu aspect bizar, greu de aproximativ 2 kilograme, care se îngropase cîțiva centimetri în pămîntul de pe verandă.

Hutagalung a spus că a suspectat încă din prima clipă că bolovanul era un meteorit „pentru că era imposibil ca cineva să-l fi aruncat de sus”.

Încăpățînat pe această idee, bărbatul a făcut demersuri, iar piatra lui a fost analizată de specialiști, care au confirmat că este vorba de un meteorit rar, de aproximativ 4,5 miliarde de ani, evaluat la 850 de dolari pe gram, adică 1.858.556 de dolari în total.

Hutagalung nu a primit toți acești ani, dar a încasat o sumă uriașă, care îi asigură traiul lui și familiei zeci de ani de acum înainte. Indonezianul a spus că o parte din bani vor fi folosiți pentru a construi o biserică în satul natal.

„De asemenea, mi-am dorit întotdeauna o fiică și sper că acesta este un semn că voi avea norocul să am una”, a mai spus el.

Evenimentul l-a transformat pe Hutagalung într-o celebritate locală, iar Jared Collins, un expert american în meteori, care a achiziționat o parte din piatră, a spus că acesta s-a dovedit a fi un negustor foarte bun, care a negociat dur prețul comorii picate din cer.

Potrivit New York Post, roca a fost cumpărată de Jay Piatek, medic și colecționar de meteoriți din Indianapolis.