Un copil si-a impuscat mama in cap in timp ce femeia se afla pe Zoom cu colegii de serviciu

Un băiețel de doi ani din Florida și-a împușcat mama, în timp ce aceasta se afla conectată pe Zoom și participa la o întîlnire cu colegii de serviciu. Femeia nu a putut fi salvată, iar tatăl copilului, acuzat că a lăsat arma la îndemîna celui mic, a fost arestat. 

Veondre Avery, în vîrstă de 22 de ani, acuzat de omor din neglijenţă şi de faptul că nu şi-a păstrat arma de foc într-un loc sigur, a fost arestat, au anunţat Poliţia şi Procuratura, potrivit AFP. Cu arma bărbatului, pe care acesta o păstra încărcată şi fără siguranţă pusă într-un rucsac Paw Patrol (o serie televizată pentru copii - n.r.), băieţelul a ucis-o pe Shamaya Lynn pe 11 August, cu un singur glonţ, în zona capului. În acel moment, femeia de 21 de ani se afla în mijlocul unei întîlniri pe Zoom.

"Una dintre fete şi-a pierdut cunoştinţa, sîngera. Camera ei era deschisă, copilul ei plînge în fundal", a povestit la telefon operatorului serviciilor de urgenţă una dintre colegele lui Lynn, conform unei înregistrări a apelului făcută publică de Poliţie şi transcrisă de către publicaţia Orlando Sentinel.

Avery, care lipsea de acasă în momentul incidentului, a contactat serviciile de urgenţă la întoarcere, rugîndu-le să se "grăbească", potrivit aceleiaşi publicaţii.

Poliţiştii trimişi la locul dramei l-au găsit pe Avery încercînd să-şi resusciteze partenera în apartamentul lor din Altamonte Springs, un oraş aflat la Nord de Orlando, Florida. Fără succes, însă, moartea tinerei fiind pronunţată la scurt timp de către paramedici, mai scrie sursa citată de Agerpres. Data procesului nu a fost încă stabilită, a precizat un comunicat al procurorului Dan Faggard

"În fiecare an, în Statele Unite, sute de copii ajung în posesia unor arme încărcate şi fără siguranţa pusă, pe care le descarcă în mod neintenţionat", potrivit unui raport recent al Everytown For Gun Safety, o asociaţie care militează pentru o mai bună reglementare a armelor de foc.