UMILIREA ALEGATORILOR SI SUBMINAREA STATULUI DE DREPT

USATÎI-SIS-Procuratura-MAI-Justiția, o alianță anticonstituțională și antinațională

Nu am de gînd să-i supăr cu intenții greșit interpretabile pe alegătorii lui Renato Usatîi și ai Violetei Ivanov, candidați la fotoliul prezidențial. De aceea, voi formula doar cîteva repere și întrebări de bun simț la care nu aștept răspuns. Comportamentul, limbajul și ironiile de prost gust ale lui Usatîi sînt cele ale unui interlop sigur pe el, ale unuia care are relații trainice cu mafia internațională, cu structuri ale unor servicii secrete externe și interne. Datorită acestora, el are aceeași siguranță în expunere cum o avea Plahotniuc odinioară. Se simte protejat. Care-i profilul intelectual și moral al celui cu studii superioare care-l votează pe Usatîi? Care-i diferența dintre el și hoții ori bandiții cu care votează, negreșit, umăr la umăr, pentru acest individ periculos?

Există zeci, sute de ONG-uri care, de vreo 25-28 de ani, sînt finanțate din belșug din Occident pentru informarea, conștientizarea și asumarea de către toți moldovenii simpli a celor mai elementare valori morale și principii democratice. După atîţia ani și după atîtea sute și sute de milioane de dolari și euro aspirate în acest scop, întrebăm: Cum au ajuns aceste ONG-uri ”îndrumătoare, educaționale și moralizatoare” la acei moldoveni simpli care și-au ales drept ”model politic” pe Usatîi, dar și Partidul Șor? Ce valori democratice și morale au promovat ONG-urile la acei moldoveni care votează Partidul Șor doar pentru că Șor, chiar dacă a furat masiv din miliard, adică din banii Țării, a preluat abuziv aeroportul etc., le-a dat și lor ceva mărunțiș să meargă la proteste, le-a iluminat cîteva străzi, le-a oferit un circ public și le-a asfaltat cîteva străzi?

În afară de ”fantoma activă” a lui Plahotniuc, cei mai periculoși inamici ai democrației autentice, ai Constituției și ai legilor sînt, la vedere și activi, Renato Usatîi și Partidul Șor. Doar Plahotniuc i-a mai sfidat și umilit pe moldoveni și Statul de Drept așa cum o face Usatîi! Zi de zi, acest interlop periculos scuipă pe oricine nu îi este pe plac, sugerîndu-ne clar că are imunitate garantată de anumite structuri din SIS, MAI, Procuratură și Justiție. Toate dezvăluirile și acțiunile lui pot fi inculpabile penal, căci includ subminarea Statului de Drept în complicitate cu structurile oficiale amintite. Aici avem de-a face cu o serie întreagă de trădări ale unor secrete de Stat destul de sensibile.

Citeam undeva că, în raport cu ultimele ”migrări” ale lui Plahotniuc, cineva din Procuratură a recunoscut că au existat ”scurgeri de informații” din această instituție către Usatîi. SIS nu știa? Sigur că știe foarte bine! Multe dintre ”dezvăluirile-bombă” ale lui Usatîi indică drept surse-complice cu el din SIS, Procuratură și MAI, ca să nu mai amintesc de cercurile mafiote interne și externe. De ce este tolerat și ajutat un astfel de interlop de către structurile amintite? Firește că din pricină că este vîrful de lance al lui Plahotniuc și chiar al intereselor lui Șor! Structurile pomenite, să rețineți, nu doar că au fost plătite ilicit, suplimentar de Plahotniuc atunci cînd avea Puterea în Stat, dar avem motive să credem că sînt plătite și acum. La ora actuală, acestea au fost nevoite să-l includă în rețeaua lor și pe Șor, cu gîndul la recompense bănești viitoare și mai mari dacă reușesc, în favoarea lui Plahotniuc, să prăbușească Statul de Drept. Gîndiți-vă, de exemplu, la tergiversarea la infinit a judecării dosarului în care Șor a fost condamnat în primă instanță! Este sau nu o mare rușine națională pentru Justiția din această Țară?

La vedere, prin intermediul ecranelor de televiziune, Constituția și legile Țării sînt sfidate public de către Usatîi, iar subminarea securității naționale de către el și complicii lui din instituțiile despre care vorbim au drept scop revenirea la Putere a Statului mafiot paralel dominat de Plahotniuc, care nu a dispărut încă după fuga lui.

Acum, acest Stat mafiot paralel al lui Plahotniuc are ”legitimitate politică parlamentară de propagandă supraviețuitoare” prin Andrian Candu și Partidul Șor. Prin Usatîi, Plahotniuc nu doar că asediază electoral și neputincios, totuși, Președinția, dar urmărește compromiterea zadarnică a lui Igor Dodon, inamicul lui de moarte pentru că i-a decis actuala stare de fugar urmărit internațional!

În tot acest ”angrenaj electoral prezidențial”, direct sau indirect, în afara lui Usatîi și Ivanov, inclusiv cu ajutorul ”României secrete”, Plahotniuc se mai folosește, relativ eficient, de Maia Sandu, Andrei Năstase și ”țînțarii politici” Țîcu și Chirtoacă. Pe Sandu o sprijină în tandem cu finanțările ONG-iste occidentale ”discrete, democrate și neo-marxiste”, iar pe Năstase, indirect, prin aceea că Plahotniuc nu a mai avut nici un motiv să nu ”dea la pace” cu Victor Țopa prin restituirea unor milioane de euro.

Cu timpul, toate vor ieși la iveală! Pînă atunci, însă, unii dintre votanții amintiți la început nu vor mai putea afla cît de fără rost au trăit din cauza manipulărilor celor pe care îi adulează acum, iar asta pentru că, inevitabil, omul mai și moare, nu? De bătrînețe ori, Doamne ferește, de pandemie!

Mihai CONȚIU

01.05.24 - 00:04
01.05.24 - 00:12
01.05.24 - 00:11
02.05.24 - 01:12
02.05.24 - 13:35
02.05.24 - 01:15
02.05.24 - 13:34
02.05.24 - 13:32
02.05.24 - 13:33
02.05.24 - 13:37
01.05.24 - 00:07
03.05.24 - 00:29
03.05.24 - 12:22
01.05.24 - 00:06
03.05.24 - 12:37