UCRAINENII I-AU ALUNGAT PE RUSI DE PE INSULA SERPILOR

Ucrainenii au obținut o victorie importantă, joi, după ce au reușit să îi alunge pe ruși de pe Insula Șerpilor. Rușii ar fi fugit „ca urmare a unei operațiuni militare de succes cu unitățile noastre de rachete și artilerie”, se arată într-un mesaj al forțelor ucrainene. De partea cealaltă, rușii au recunoscut retragerea, însă spun că a fost „un gest de bunăvoință” pentru a facilita tranzitul de cereale prin Marea Neagră.

Forțele armate ale Ucrainei au anunțat joi, într-un mesaj publicat pe Telegram, că i-au alungat pe ruși de pe Insula Șerpilor.

„În timpul nopții, ca urmare a unei operațiuni militare de succes cu unitățile noastre de rachete și artilerie, inamicul a evacuat în grabă ultimii ocupanți ai garnizoanei cu două bărci cu motor și probabil au părăsit insula. În prezent, Insula Șerpilor este acoperită de foc și fum și au loc explozii. Rezultatele finale ale operațiunii sînt în curs de investigare”, se arată în mesajul publicat pe Telegram.

Imaginile care circulă pe rețelele sociale par să arate insula învăluită în fum.

 

Rușii confirmă retragerea

Ministerul rus al Apărării a confirmat în briefingul zilnic că rușii s-au retras de pe Insula Șerpilor din Marea Neagră, susținînd că este un „gest de bunăvoință” pentru a facilita transporturile de cereale.

„La 30 iunie, ca un gest de bunăvoință, forțele armate ale Federației Ruse și-au încheiat sarcinile atribuite pe Insula Șerpilor și au retras garnizoana staționată acolo. Astfel, comunității mondiale i s-a demonstrat că Federația Rusă nu interferează cu eforturile ONU de a organiza un coridor umanitar pentru exportul de produse agricole de pe teritoriul Ucrainei”, a anunțat ministerul rus al Apărării.