TOTI ELEVII VOR FI PROMOVATI IN ANUL URMATOR DE STUDII

Toţi elevii vor fi promovaţi în anul următor de studii, în baza rezultatelor obţinute în semestrul întîi şi al doilea, cu cel puţin două note, incluzînd perioada învăţămîntului la distanţă. Teze trimestriale nu vor fi susţinute. Deciziile au fost anunţate luni, 4 mai, de ministrul educației, culturii și cercetării, Igor Șarov.

În cadrul unui briefing de presă, Igor Șarov, a declarat că toate instituţiile de învăţămînt vor elabora şi vor aproba un orar de transcriere şi completare a cataloagelor şcolare în baza înregistrărilor provizorii. Transcrierea absenţelor se va realiza doar pentru cazurile pe motiv de boală, iar absenţele elevilor pe durata învăţămîntului la distanţă nu va fi califică drept motiv de nepromovare.

În ceea ce priveşte realizarea cerinţelor curriculare, ministrul a precizat că, odată cu reluarea procesului educaţional, în noul an de studii se va analiza pentru fiecare disciplină şcolară şi clasă în ce măsură s-a realizat curriculum disciplinar pentru perioada martie-mai 2020 şi se va stabili o perioadă de actualizare şi ameliorare a celor învăţate în clasa precedentă.

Sursa: IPN