Tot mai multe tari europene anunta ca vor relua administrarea vaccinului de la AstraZeneca

Italia, Franța, Spania și Germania anunță că vor relua imunizările împotriva COVID-19 cu vaccinul de la AstraZeneca, după ce Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a comunicat concluzia sa că este vorba despre un vaccin ”sigur și eficace”, transmit Reuters şi AFP.

Spania și Germania au anunțat, la rîndul lor, că vor relua și ele programul de vaccinare împotriva epidemiei de COVID-19 cu seruri AstraZeneca.

Franţa va relua, începînd de Vineri, vaccinările împotriva COVID-19 cu serul AstraZeneca, după anunţul autorităţilor farmaceutice europene care îl consideră ca fiind „sigur şi eficient”, a anunţat Joi premierul Jean Castex.

„Voi fi vaccinat mîine cu acest vaccin pentru a arăta că putem avea încredere deplină”, a declarat premierul francez.

„Guvernul italian primeşte cu satisfacţie declaraţiile EMA. Administrarea vaccinului de la AstraZeneca se va relua de mîine”, a indicat Draghi Joi seară, într-un scurt comunicat.

„Prioritatea Guvernului rămîne vaccinarea cît mai multor persoane posibil cît mai rapid posibil”, a transmis premierul italian.

Tot de Vineri, se vor relua utilizarea acestui vaccin în Letonia şi Lituania, conform anunţurilor celor două Ministere ale Sănătăţii. O decizie similară a fost luată şi de Ministerul de resort din Republica Cipru.