TE IUBESC, ROMÂNIE PROFUNDĂ!

Îţi sînt recunoscător că ne poţi oferi un Iohannis!

Autor: Mihai CONŢIU

Sînt emoţionat şi fericit? Da! Beau de bucurie? Da, dar cu măsură! Acolo, undeva, SUS, un „neamţ” de toată isprava, un român autentic, la fel ca şi Carol I, va observa dacă pot munci, pe mai departe, cu eficacitate şi nu vreau să-i înşel aşteptările. Mi s-au risipit toate temerile faţă de pericolul de a asista la „decesul” a ultimilor 25 de ani de viaţă! Am avut parte de prima „fericire pentru ţară”. Prima am crezut că este pe 21 decembrie 1989. A fost o iluzie care mi s-a spulberat a doua zi, pe 22 decembrie, cînd, pe la orele 16,00, a fost clar că România urma să intre în ghearele criminalului neo-comunist Ion Iliescu

Nici nu mai merită să reiau, să insist asupra pericolului care plana asupra României dacă poporul român majoritar l-ar fi votat pe Victor Ponta, ultima găselniţă electorală a neocomuniştilor bolşevici patronaţi de către Ion Iliescu, criminalul nepedepsit încă al românilor.

Românii şi-au recîştigat România care le-a fost furată în după-amiaza zilei de 22 decembrie 1989. România Profundă a renăscut. Cei circa 45% dintre românii care au votat pentru Ponta se vor deştepta treptat. Trebuie să-i privim cu îngăduinţă, cu prietenie autentică şi să ni-i facem părtaşi întru deşteptarea civilizată şi democratică a ţării. Pe de altă parte, „românii oficiali” ai lui Ponta, cei care au manipulat penal poporul, trebuie să dea socoteală de faptele lor. Aşa este normal într-un stat de drept!

Nu regret nici un pic pentru că am muştruluit dur prostimea din România şi din Republica Moldova, cea care l-a votat pe Ponta. Aceeaşi „prostime” din Republica Moldova, se pare că s-a deşteptat sau a devenit mai şireată. În primul tur de scrutin prezidenţial, în Republica Moldova, Ponta a fost votat de circa 8.200 de moldoveni cu cetăţenie română. Duminică, pentru Iohannis, au votat 27.933 de moldoveni cu cetăţenie română, iar pentru Ponta – 7.610, semn că unii s-or fi pierdut pe drum, alţii s-or fi deşteptat, deşi puţini, sau poate că unii dintre ei, tot puţini, şi-au luat mita – un ceas şi 50 de lei –, dar l-au votat pe Iohannis, vrînd, probabil, să se spele de păcatele din primul tur de scrutin.

Moldova reală şi cea a unuia… Alexeev

Poate că nu este lipsit de înţelepciune ca să ne gîndim şi la aspectele penale ale celor care au cumpărat voturile moldovenilor cu cetăţenie română, în favoarea lui Ponta, cu un ceas, 50, 100, 200… de lei!

Poate că nu este lipsit de înţelepciune ca să ne gîndim şi la modul „pro-pontist” admis de ambasadorul român Marius Lazurcă. Dincolo de imposibilitatea exercitării dreptului la vot de către toţi doritorii, la avizierul din strada Vlaicu Pârcălab, secţia de votare din incinta Institutului Cultural Român, la orele 07,15, era afişat posterul cu chipul electoral al lui Victor Ponta!

Poate că nu este lipsit de înţelepciune ca să ne gîndim şi la felul în care este promovat „românismul” defectuos în Republica Moldova de vreo 25 de ani!

Poate…!

În Republica Moldova, ca şi în România, există acea pătură socială tăcută, conştientă şi prudentă care-şi păstrează reţinere atunci cînd deciziile majore pentru ţară sînt luate de către emanaţia prostimii. Această „pătură socială” îşi arată „colţii” doar în momentele de răscruce, aşa cum, de altfel, s-a şi întîmplat în Moldova. Luaţi aminte că aici vorbim strict despre cei din Moldova, nu şi despre românii conştienţi din Occident!

Pentru prima dată, după atîta amar de ani, România i-a dat Republicii Moldova o lecţie electorală formidabilă! Aici, la modul cel mai real şi chiar „nemţeşte”, singurul partid care l-a susţinut pe Iohannis a fot PLDM şi vizibilul preşedinte al acestuia, Vlad Filat. O dezamăgire amară pentru membrii PLDM, pentru Partidul Popular European, pentru românii conştienţi şi pentru moldovenii pro-europeni a fost premierul Iurie Leancă.

Pînă în ultima clipă, alături fiind de televiziunile controlate de PDM, de Vlad Plahotniuc, Leancă a fost susţinătorul neo-bolşevicului Ponta, în virtutea unor ajutoare închipuite acordate de către acesta Republicii Moldova, deşi acestea au fost darul românilor. Prin gestul său, Leancă a demonstrat că nu are virtuţi de prim-ministru. Nu are harul predictibilităţii. Nu are fler diplomatic. Nu ştie cui se adresează şi, în consecinţă, transmite mesaje false unor mulţimi închipuite doar de el. A avut o carieră penibilă de premier la care, din respect pentru propria-i ţară, n-ar mai trebui să viseze!

Sînt foarte mulţi cei din Republica Moldova care s-au făcut de rîs în faţa României Profunde! La fel ca şi în România, iar aici este vorba despre posturile de televiziune ale mogulilor penali aflaţi în anturajul lui Ponta. Iar posturile de televiziune şi radio controlate de către PDM al lui Vlad Plahotniuc şi-au dovedit ineficienţa, în raport cu, de pildă, Facebook, care i-a anulat pe toţi bloggerii plătiţi ca să-l discrediteze pe Iohannis. Anul alegerilor prezidenţiale din România a demonstrat, de fapt, moartea impactului pe care, odinioară, televiziunile îl aveau în rîndul maselor. În aproape cinci (5) ani de zile televiziunile din Moldova s-au transformat în nişte aspiratoare de cvasi-evenimente, apoi în nişte ziare de partid, iar acum arată ca nişte sonde (baloane) climaterice obosite şi eşuate ca nişte balene pe plajele politice ale Moldovei. Vor învăţa PDM şi celelalte partide ceva din experienţa electorală românească? Treaba lor! Una este clar: partidele de dreapta au anunţat o nouă eră în presa moldovenească şi tot ele au tras cortina peste ea. Nu ştiu să construiască presă pentru propria ţară.

Dar nu doar PDM, frate cu PSD din România, s-au făcut de rîs în faţa României Profunde, ci şi marginalul politician Vitalia Pavlicenco, care l-a urechiat pe Iohannis că n-ar fi unionist aşa cum este Ponta. Da, Ponta i-a unit pe români, dar împotriva sa! Să nu fi ştiut Pavlicenco nimic despre faptul că Ponta este o emanaţie tînără a neo-bolşevismului românesc? Să fim serioşi! Pavlicenco este sora de idei şi luptă a lui Grigore Petrenco.

Penibili de tot mi s-au părut „maeştri” Mihai Cimpoi şi lăutarul Nicolae Botgros, scripcari ai „anticomunismului” moldovenesc şi adepţi ai neo-bolşevismului românesc. Vor rămîne, pur şi simplu, nişte simpli „maeştri de rînd”. De tot rîsul bolşevic rămîne Cimpoi, care a luat plasă a doua oară, cînd, ca să scape, putea să mă întrebe pe mine cu cine să voteze înainte de a-i da sprijinul public lui Ponta. O mai păţise în 2004, cînd s-a cîrmit spre Adrian Năstase, deşi eu i-am spus că Băsescu este cel care va cîştiga…!

Mai rămîne ca şi „polcovnicul” Victor Alexeev, preşedintele încă existentei filiale româneşti a PSD din România, să-şi facă… decontările!

România a trecut cel mai dur examen electoral din ultimii 25 de ani, dar Republica Moldova ce va face? Pe 30 noiembrie, alegerile parlamentare de aici vor fi la fel de decisive ca şi cele prezidenţiale din România. Indiferent de dezamăgirile pe care, justificat, le pot avea unii faţă de actualii guvernanţi, moldovenii de aici şi din diaspora au datoria morală faţă de ţară şi urmaşii lor ca să dea votul partidelor pro-europene. Personal, ca român, sînt recunoscător PLDM şi lui Vlad Filat, singurele piese politice pro-europene din Republica Moldova, pentru că şi-au asumat deschis, cu decenţă şi „nemţeşte” sprijinul pentru „neamţul” meu, Klaus Werner Johanis! Restul o să le spunem după alegeri. Va fi viaţă şi presă şi după asta.

01.09.24 - 00:06
01.09.24 - 00:01
01.09.24 - 00:03
01.09.24 - 00:07
01.09.24 - 00:04
02.09.24 - 00:07
02.09.24 - 00:02
02.09.24 - 00:09
02.09.24 - 00:06
03.09.24 - 01:47
02.09.24 - 00:04
03.09.24 - 01:38
02.09.24 - 00:01
03.09.24 - 01:40
02.09.24 - 14:39