Statul abuziv care nu lasa oamenii sa se sinucida spectaculos cind vor ei

Sîmbătă, 23 Noiembrie, absolut toți cetățenii acestei țări care se reinventează permanent au fost martorii celei mai nemiloase și abuzive ingerințe a Statului în viața personală a unui individ care,  simțindu-se liber ca păsările Cerului, așa cum este și firesc, a vrut și el, ca tot omul de excepție, să se sinucidă spectaculos, iar forțele servile ale Puterii i-au interzis, l-au împiedicat.

Iată ce s-a întîmplat! Sîmbătă, 23 Noiembrie, ora 18.00, 26 de salvatori și pompieri cu șase unități de tehnică au fost mobilizați pe strada Montana, nr. 30,sectorul Rîșcani, municipiul Chișinău, deoarece un bărbat în   vîrstă de 33 de ani s-a cățărat agil pe un pilon de înaltă tensiune ca să se arunce spre pămînt fără efortul cu care s-a urcat.

La baza stîlpului de înaltă tensiune au sosit echipe din cadrul IGSU și polițiști pentru a-l sili pe curajosul om să coboare de la acea înălțime de 35 de metri împotriva voinței lui de om liber, independent și bine motivat. În mod cu totul abuziv, încălcîndu-i-se toate drepturile elementare prin care orice om e liber să acționeze și să ia orice dorință dorește, cu condiția să nu rănească sau să lezeze drepturile semenilor lui, angajații IGSU au amplasat în preajma pilonului o pernă cu aer pentru ca omul să nu reușească să moară definitiv cînd decide să se arunce. Sadism nemaipomenit!

În plus, pilonul de înaltă tensiune a fost deconectat de la energia electrică, pentru a evita electrocutarea în primul rînd a lor, a așa-zișilor salvatori care și-au permis această gravă imixtiune în viața privată, în intimitatea abisală a individului. Din cauza lor, a polițiștilor și a pompierilor, nu din cauza acestui om absolut liber pînă la apariția ingerinței Statului în viața lui privată, mai multe blocuri din sectorul Rîșcani și Buiucani au rămas temporar fără energie electrică, iar traficul mai multor troleibuze a fost dat cu cracii în sus.

Astfel, s-a declanșat un teribil război al nervilor care a durat 9 ore, după care Statul abuziv și dictatorial a reușit, iarăși, să-l învingă, să-l îngenuncheze și pe acest biet cetățean solitar și neputincios în fața acestui monstru numit Stat. Au reuși să-l dea jos viu. Bineînțeles că tînărul care nu a reușit să se sinucidă nu poate fi acuzat de lașitate. El a cedat întrucît sinuciderea lui sigură era deja compromisă. Degeaba s-ar fi aruncat pentru că nu murea din cauza pernelor pneumatice pe care exploatatorii lui de la sol le amplasaseră la baza stîlpului de foarte înaltă tensiune pînă cînd l-au lăsat fără nici un pic de tensiune.

Nepricepuții nu au de unde să știe de ce omul a recurs la acest gest, iar vecinii lui spun că acesta ar fi bolnav, de parcă mai e cineva sănătos în țara asta! Presupunînd că, totuși, tipul e grav bolnav, avînd și vîrsta christică de 33 de ani, e posibil ca omul să-și fi făcut socotelile și să se fi îngrozit de mărimea sumei destinată cumpărării medicamentelor.

Cînd omul decidă să se sinucidă, ar fi legitim ca să fie lăsat s-o facă, să nu intervină Statul ca să-l împiedice din meschinul interes de a-l exploata inclusiv prin sporirea constantă a achizițiilor de medicamente.

Poate că omul, aidoma lui Christos, fiind și de aceeași vîrstă cu Mîntuitorul, a vrut să fie o pildă vie și moartă pentru omenire, căci de aceea se poate presupune că a ales acest mod relativ spectaculos pentru a pleca într-o binemeritată Eternitate liber aleasă. Omul n-a deranjat pe absolut nimeni, nu a lezat drepturile semenilor lui prin nimic. Statul, în schimb, dincolo de ingerința în viața personală a lui, a mai comis și cele mai grave abuzuri de tip dictatorial, abuzuri care au atras cheltuieli uriașe din bugetul de Stat prin mobilizările de oameni și instituții, au provocat panică în rîndul populației, au produs pagube materiale în rîndul locuitorilor lăsați fără electricitate, timp de 9 ore, la domiciliu, le-a dat cu cracii în sus planurile și programele celor care călătoreau cu troleibuzele care n-au mai putut circula etc.

Dacă omul acesta ar da Statul în judecată, invocînd ingerința acestuia în viața lui personală, în intimitatea lui abisală, sunt absolut sigur că ar avea cîștig de cauză la CEDO, care ar obliga Statul Republica Moldova nu doar să-i acorde despăgubiri atît de mari încît omul să-și poată deschide un cimitir privat, ci să-i și asigure o sinucidere de lux, la alegere.

La fel și cetățenii prejudiciați ar trebui să dea în judecată acest Stat din ce în ce tot mai criminal. Vă dați seama cîtor oameni li s-or fi alterat ciorbele și fripturile în frigiderele nealimentate cu energie electrică timp de 9 ore, cîți oameni nu au ajuns la ora stabilită la crîșmă, bibliotecă, acasă, la spovedanie și la un bordel clandestin?

Jos Statul criminal și abuziv care nu ne lasă să ne sinucidem cînd vrem ca să aibă pe cine exploata!!! Sus moartea liber aleasă!!! (Cezărică Lombroselul)

P. s. Firește că, pe marginea acestui caz, știrile false au dat buluc ca alcoolicii la prima oră a dimineții în fața bodegilor. Una dintre ele, cu tentă politică destul de clar avantajoasă unui lider politic local și localnic, anunță că omul a vrut să se sinucidă din dezamăgire că Andrei Năstase a pierdut alegerile pentru funcția de primar al Chișinăului, dar și pentru că Maia Sandu l-a trădat prin trîntirea Guvernului condus de ea numai ca să-l trimită la recalificare în stradă. Ca să vedeți pînă unde sunt capabili să ajungă dezinformatorii ăștia! (C. L.)