SPIRITE APRINSE LA PRIMARIA CHISINAU

Ședința serviciilor operative a Primăriei Chișinău a început cu un protest al unui grup de părinți, care și-au exprimat indignarea față de situația creată urmare a licitațiilor trucate cu alimente în grădinițele din Chișinău.

Părinții au purtat cu ei pancarte cu mesajul „Corupția ucide” și și-au exprimat indignarea față de situația creată. Mai mult, aceștia spun că, deși au sesizat anterior structurile municipale, acestea nu au reacționat. Părinții mai cer CNA să se implice și la capitolul taxe, care se colectează în grădinițe și școli.

În replică, Dorin Chirtoacă a spus că, de 9 ani de cînd se află la conducerea Primăriei, luptă cu corupția, iar pînă acum au fost reținute circa 100 de persoane bănuite.

„Dacă nu aș fi fost eu aici, cît ar fi mai continuat această situație? Eu am prins vreo 100 de funcționari corupți. Totuși, iese că eu sînt capul relelor, chiar dacă eu am pornit această luptă cu corupția. De ce în mine se lovește?”, s-a întrebat Chirtoacă.

Edilul afirmă că, persoanele reținute au fost avertizate ani la rînd să nu se ocupe cu corupția, iar marea parte din ei lucrează din anii 90.

„Însă pînă nu ai proba, nu poți face nimic. Eu am dat afară angajați care au fost restabiliți în funcții de judecată. Eu am 38 de ani, de 9 ani lupt cu corupția, dar acum eu nu știu ce va fi cu mine. Sînt amenințări, eu nu garantez că pînă mîine o să trăiesc”, a precizat Dorin Chirtoacă.

Cristina PENDEA (tribuna.md)