SITUATIA PRIVIND COVID-19, DISCUTATA DE AURELIU CIOCOI CU AMBASADORUL CHINEI

Situația epidemiologică privind COVID-19 în Republica Moldova și China a fost discutată astăzi, 2 februarie, la Chișinău, de premierul interimar, Aureliu Ciocoi și ambasadorul Chinei în Republica Moldva, Zhang Yinghong.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului de la Chișinău, cei doi oficiali au abordat modul în care viața economică și socială este afectată de restricțiile impuse de pandemie. Totodată, Aureliu Ciocoi și Zhang Yinghong au făcut un schimb de informații cu privire la măsurile care urmează a fi întreprinse în vederea prevenirii răspîndirii virusului SARS CoV-2.

Aureliu Ciocoi a declarat că executivul de la Chișinău depune tot efortul pentru a atenua efectele crizei pandemice, pentru a acorda sprijinul material necesar instituțiilor și cadrelor medicale, dar și celor care suferă de COVID-19. În acest sens, a spus premierul interimar, Guvernul urmează cu strictețe recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și a altor experți în domeniu.

Aureliu Ciocoi a mulțumit ambasadorului chinez pentru suportul material și informațional oferit de-a lungul timpului, dar mai ales în ultimul an, cînd întreaga lume se confruntă cu virusul COVID-19.

Zhang Yinghong a împărtășit din experiența Chinei în combaterea pandemiei și a reiterat disponibilitatea guvernului chinez de a acorda sprijin Republicii Moldova, în caz de necesitate.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, de la începutul pandemiei, în Republica Moldova au fost înregistrate oficial peste 160 de mii de cazuri de COVID-19.

Sursa: IPN