Servilismul moldovenesc fata de Adolf Putin

Războiul din Ucraina și partidele trădătoare de Țară

Mihai CONȚIU

Simbolurile și atributele care promovează acțiuni de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanității, cum ar fi panglica „Sfîntul Gheorghe”, literele „Z”, „V” etc., au fost interzise în Republica Moldova. Necesitatea adoptării legislative a acestei inițiative este bine înțeleasă de către orice om iubitor de pace și bun creștin. După crimele împotriva umanității comise de către barbarii soldați criminali ruși în Ucraina, care au fost ordonate de către Adolf Vladimir Putin, orice simbol al criminalului de la Kremlin trebuie interzis în orice Țară civilizată.

Din păcate, în ignoranța lor, există mulți cetățeni moldoveni care poartă cu o mîndrie pioasă și ipocrită panglica „Sfîntul Gheorghe”, de obicei în ziua de 9 Mai. În primul rînd, această panglică nu are nimic de-a face cu Republica Moldova și istoria acestui Stat. Spunem asta deoarece ea reprezintă un simbol militar rusesc, avîndu-și originile în perioada Imperiului Rus țarist. Între anii 1917-1992, sovieticii au interzis-o tocmai din pricina originii ei, după care Federația Rusă a scos-o de la naftalină și le-a băgat-o pe gît și slugarnicilor moldoveni față de Moscova. Moldovenii, nu toți, o poartă, chipurile, ca pe un elogiu adus așa-zisei armate ruse eliberatoare a Europei de nazism. Este un fals grosolan cum numai dinspre Kremlin pute!

”Să ne înțelegem: rușii nu au eliberat Europa de nazism. Rușii au ocupat Polonia alături de naziști, iar apoi au ocupat Europa de Est în locul naziștilor”, scrie autorul român Adrian Papahagi. Iată ce mai notează cu realism Papahagi: ”Americanii și englezii au eliberat Europa de nazism, și apoi de comunism. Americanii nu au ocupat Franța, Belgia sau Olanda după ce le-au eliberat; rușii au ocupat Polonia sau Cehoslovacia după ce le-au “eliberat”.

Nazismul (național-socialism), bolșevismul (internațional-socialism), comunismul, putinismul (național-socialism pur), etc. sunt variante ale aceluiași totalitarism. Rușii nu au eliberat niciodată nimic, nici măcar pe ei înșiși de dictatura sub care trăiesc de cînd se știu. Ca hoardele asiatice (care constituie de altfel o bună parte din militarii ei), armata sovietică/rusă e o bandă abrutizată de hoți, violatori și criminali. În ciuda cîtorva genii occidentalizate (inclusiv grație ortodoxiei), Rusia profundă, copleșitoare demografic și mentalitar, e prelungirea cruzimii satrapiilor orientale în Europa mai degrabă decît prelungirea civilizației democrațiilor europene în Asia”.

Crimele înfiorătoare, violurile sălbatice, jafurile și bombardamentele pustiitoare ordonate de către satrapul Adolf Putin în Ucraina (în orașele Bucea, Berdiansk, Mariupol) au fost o oportunitate unică pentru socialiștii și comuniștii moldoveni ca să se declare socialiști și comuniști de tip european. N-au făcut-o! Preferă să-i rămînă aliați criminalului de la Kremlin. Astfel, liderul comuniștilor Vladimir Voronin a rostit o inepție absolut halucinantă, anume că ”și Ștefan cel Mare a purtat panglica „Sfîntul Gheorghe”. La rîndu-i, liderul de onoare al socialiștilor, Igor Dodon, a declarat că nu se va supune legii și va purta această panglică pe data de 9 Mai.

Este clar că supușenia lui Voronin față de Moscova este rodul unei convingeri personale, dar Dodon? La el putem bănui existența a două raționamente. Primul ar fi acela că Dodon este un aliat pînă la orbire al lui Putin din calcule pragmatice, benefice în plan personal. În această situație, însă, acest pragmatism echivalează cu trădare de Țară prin alianța cu Adolf Putin care a declanșat un război împotriva civilizației umane.

În al doilea raționament, luăm în calcul varianta că Dodon se teme de Adolf Putin și îi este aliat deoarece o fi primit prea mult și multe de la criminalul de la Kremlin. În consecință, pastișîndu-l pe marele epigramist român Păstorel Teodoreanu, despre Voronin, Dodon și ceilalți aliați ai lui Adolf Putin de aici putem spune: Stau cu curul la Apus,  ca s-arate Apusului care-i fața rusului!

Moldovenii n-ar trebui să aibă nimic de-a face cu panglica „Sfîntul Gheorghe” deoarece este un simbol blestemat, păgîn și criminal cu care rușii se folosesc de Sfîntul Gheorghe pentru a ucide, viola, jefui și cotropi alte popoare ”cu pioșenie rusească”. Moldova nu este vecină cu Rusia, ci cu Ucraina și România. Extrapolînd, Moldova e mai curînd vecină și cu Turcia, fiind despărțite nu de un alt popor, ci de Marea Neagră.

De ce criminalii ruși nu folosesc litera lor ”Z” grafiată în chirilică? Pentru că sunt niște curve ucigașe! Dacă vă mai amintiți, am anticipat primii că litera ”Z” poate împărtăși soarta zvasticii naziste și iată că am avut dreptate. Ce ne facem, însă, cu aliații moldoveni ai lui Adolf Putin cărora panglica „Sfîntul Gheorghe” și litera ”Z” le sunt mai sfinte decît icoanele? Este o întrebare la care doar autoritățile competente pot răspunde!