SEFUL STATULUI INTREPRINDE O VIZITA DE LUCRU IN RAIONUL STRASENI

În continuarea vizitelor de lucru în țară, astăzi Președintele Republicii Moldova întreprinde o vizită de lucru în raionul Strășeni.

Prima destinație din agenda de lucru - inspectarea lucrărilor de construcție a segmentului care face parte din șoseaua de centură a capitalei. Această porțiune a drumului M2 are lungimea de 6,5 km, iar costul lucrărilor constituie aproape 10 milioane de euro. Din aceste mijloace au fost valorificate 11%, lucrările urmând să se încheie în luna septembrie 2021.

Acest segment este prima parte a unui proiect de amploare privind construcția șoselei de centură a capitalei. La prima etapă, este preconizată construcția a trei segmente: de la intrarea în orașul Ialoveni până în sectorul Buiucani al capitalei (cartierul Sculeni) și mai departe până la intersecția de la intrare în Cricova.

Amintim că în anul 2020, din Fondul Rutier a fost alocată o sumă record – peste 2,7 miliarde de lei – pentru reabilitarea drumurilor și încă peste un miliard de lei – pentru Programul „Drumuri bune pentru toți”, în cadrul căruia fiecare localitate a țării va beneficia de cel puțin câte un milion de lei.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova