SEFUL STATULUI A AVUT O INTREVEDERE CU REPREZENTANTII COMPANIEI KAUFLAND MOLDOVA

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu CEO-ul companiei Kaufland Republica Moldova și România, Marco Hößl și cu Directorul General Kaufland Moldova, Dona Răpciugă.

Părțile au discutat despre strategia de dezvoltare a companiei Kaufland în Moldova și proiectele de responsabilitate socială care urmează să fie desfășurate. Șeful statului a salutat activitatea investitorului străin în țara noastră și intențiile acestuia de a extinde rețeaua de magazine în Moldova, inclusiv de a spori sortimentul produselor fabricate exclusiv de producătorii locali.

Igor Dodon a menționat importanța susținerii producătorilor autohtoni, în special în condițiile pandemiei cu care ne confruntăm. Președintele țării a subliniat că va opta și pe viitor pentru aprobarea proiectului de lege care presupune ca rețelele de magazine să expună pe rafturi produse autohtone în proporție de cel puțin 50%.

Șeful statului le-a mulțumit reprezentanților Kaufland pentru receptivitate și i-a asigurat de susținere în promovarea campaniilor și proiectelor de responsabilitate socială.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova