SEFA STATULUI A TRANSMIS UN MESAJ CU PRILEJUL ZILEI INTERNATIONALE A OCROTIRII COPILULUI

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis astăzi un mesaj dedicat Zilei internaționale a ocrotirii copilului. Șefa statului vorbește despre datoria de a le oferi tuturor copiilor din țara noastră o copilărie fericită, despre acțiunile ce se întreprind pentru aceasta, și transmite urări tuturor copiilor cu prilejul sărbătorii.

„O copilărie fericită este copilăria trăită în siguranță și pace, alături de familia ta. Fără sărăcie, violență și frică. Înseamnă mama și tata care știu să te asculte cînd ai un necaz și știu să te încurajeze, cînd obstacolul pare de netrecut. Copilăria fericită este atunci cînd ai timp și de școală, și de joacă, iar dreptul la educație îți este garantat și asigurat. Așa - cu bunătate, căldură și șanse egale de dezvoltare - cresc, învață și se formează oamenii onești, cu suflet bun, oamenii fericiți. Și acești oameni, la rîndul lor, vor avea copii fericiți”, spune Președinta în mesajul său.

Șefa statului menționează că aceasta e realitatea pe care ne-o dorim și în Republica Moldova, iar ca un prim pas în acest sens Guvernul a elaborat Programul Național de Protecție a Copilului 2022-2026. Programul prevede măsuri pentru reducerea sărăciei, toleranță zero față de violență, integrarea copiilor instituționalizați în familii și atenuarea efectelor migrației părinților asupra copiilor.

„Trebuie să avem grijă de copiii noștri, pentru binele lor și pentru viitorul nostru comun. Felicitări tuturor copiilor de Ziua internațională a ocrotirii copilului! Vă doresc să aveți parte de o copilărie fericită!”, spune la final Președinta Maia Sandu.

Sursa: presedinte.md