SEF DE LA INI, RETINUT PENTRU IMBOGATIRE ILICITA

Șeful Direcției investigații „Sud” a Inspectoratului Național de Investigații a fost reținut, fiind suspectat de îmbogățire ilicită. Astăzi, oamenii legii au descins cu percheziții în cadrul acestui dosar. S-a constatat că funcționarul deține bunuri valoarea căror depășește cu 780 de mii de lei mijloacele dobîndite și declarate legal, transmite IPN.

Sînt vizate de anchetă mai multe bunuri, printre care și o casă în proces de construcție amplasată într-o zonă rezidențială dintr-o suburbie a municipiului Chișinău. La fel este vorba despre două apartamente și două parcări subterane din municipiul Chișinău, peste 50 de loturi agricole și două mijloace de transport. În procesul urmăririi penale sînt investigate și persoane juridice rezidente care ar fi afiliate sau deținute prin intermediul unor terți de către funcționarul public cu statut special.

Procurorii anticorupție urmează să-l pună sub învinuire pe suspect și să înainteze demers pentru plasarea acestuia în arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Sursa: IPN