Secretul unei sinucideri sanatoase

Un tip, care nu era mai bătrîn decît bătrîneţea pentru că nu avea decît nevinovata vîrstă de 66 de ani, a ajuns la concluzia înţeleaptă că a trăit suficient, a avut de toate la viaţa lui – copilărie, maturitate, un pic de semibătrîneţe, amoruri împlinite şi eşuate, muncă, beţii şi mahmureli suficiente, botezuri, parastase, nunţi etc. –, motiv pentru care a luat decizia matură de a economisi oxigenul pentru alţi semeni mai necopţi, aruncîndu-se de la etajul 5 al blocului, căci acesta era singurul etaj pe care-l avea la dispoziţie, pînă a simţit cu e să mori cînd te zdreleşti de asfaltul sau pămîntul de la parterul blocului.

Blocul cu pricină este situat pe b-dul Decebal. Rămîne un mister dacă bărbatul s-o fi gîndit şi la legendarul rege dac Decebal în picajul lui spre eternitate. Cert este că prin gestul lui măreţ a mai transmis un mesaj clar: adversitatea clară faţă de preoţii ortodocşi, cărora le ia pîinea de la gură pentru că nu au voie să-i oficieze slujba de înmormîntare retribuibilă, iar asta spre satisfacţia optimiştilor gropari profesionişti.

De acest eveniment Poliţia a aflat în jurul orei 7:45 din dimineaţa zilei de 25 Octombrie, anul Domnului 2019, în care mulţi dintre noi ne-am trezit vii după o noapte în care am dormit cu ochii închişi. Poliţiştii au constatat că proaspătul mort a devenit astfel din propria-i iniţiativă, neprezentînd urme că ar fi fost ajutat de cineva împotriva voinţei lui divine. Mi s-a părut absolut amuzantă precizarea agenţiilor de ştiri potrivit căreia „oamenii legii au stabilit că pe corpul victimei nu sunt urme de moarte violentă”. Ha-ha-ha şi hi-hi-hi! Adică, potrivit ştiriştilor şi poliţiştilor, buşitura aia de asfaltul sau pămîntul de lîngă bloc nu înseamnă „moarte violentă”, ci poate că una romantică şi lină!

Totodată, suntem informaţi că „Poliția a vorbit și cu soția bărbatului, care spune că nu au avut conflicte familiare și nu cunoaște ce l-ar fi făcut să recurgă la acest gest” şi că oamenii legii cercetează cazul”. Păi ce să mai cerceteze cînd totul e deja clar ca bună-ziua – tipul era însurat şi probabil că de multă vreme! Acesta-i secretul acestei morţi previzibile! (M. C.)