SAPTE SEMNE CA NU AI SUFICIENT MAGNEZIU

Magneziul este un mineral valoros pentru că este implicat în peste 300 de procese enzimatice diferite care contribuie la buna funcţionare a corpului.

Iată şapte dintre cele mai des întîlnite simptome ale carenţei de magneziu:

– Crampe sau spasme musculare. Magneziul relaxează muşchii, în lipsa acestui mineral, muşchii se vor contracta involuntar.

– Dificultăţi cu somnul. Magneziul joacă un rol important în funcţionarea sistemului central nervos. În lipsa magneziului, apar insomniile. În timpul nopţii, nivelul de magneziu scade, ceea ce poate duce la o durată scăzută sau o calitate deficitară a fazei REM a somnului, cînd are loc refacerea minţii şi a corpului.

– Poftă de ciocolată. Ciocolata neagră conţine mult magneziu şi un pătrăţel de ciocolată furnizează 24% din necesarul zilnic. Poftele acute de ciocolată pot fi un alt semn al deficienţei de magneziu.

– Anxietate. Magneziul este un mineral cu efecte puternice de relaxare. În lipsa lui, se poate instala anxietatea. 200 mg de magneziu vor rezolva problema.

– Hipertensiune arterială. Magneziul dilată vasele de sînge şi echilibrează nivelul electroliţilor. La un nivel scăzut de magneziu, vasele de sînge se contractă, punînd presiune pe artere.

– Aritmii. Inima este un muşchi, iar sistemul cardiovascular depinde în mare măsură de magneziu pentru a funcţiona corespunzător. Dacă inima nu are suficient magneziu, nu se poate contracta corespunzător, ceea ce poate cauza un ritm cardiac neregulat.

– Constipaţie. Cînd nivelul de magneziu este scăzut, intestinele se contractă mai mult, făcînd mai dificilă alunecarea scaunului. Magneziul relaxează intestinele, dar are şi efect osmotic, împingînd apa prin intestine, înmuind scaunul. Citratul de magneziu poate fi folosit pentru a combate constipţia.

Ce e de făcut?

Renunţaţi la alimentele lipsite de valoare nutritivă, cum ar fi făina şi zahărul.

Consumaţi mai multe alimente bogate în magneziu: legume verzi cu frunze şi orice fel de nuci.

Majoritatea oamenilor au nevoie de 400 mg de magneziu pe zi.

Sursa: doctorexpres.ro