RUSII TIN SECRET UN ARTICOL DIN DECRETUL DE MOBILIZARE PARTIALA

Kremlinul refuză să spună ce conține paragraful 7

Un articol din decretul de mobilizare parțială al lui Vladimir Putin este ținut secret de Kremlin, care refuză cu obstinație să precizeze la ce se referă paragraful, conform publicației rusești Kommersant.

Paragraful 7 al decretului prezidențial pentru mobilizare parțială a rămas ascuns în documentul oficial și este etichetat cu textul „Pentru uz oficial”.

Purtătorul de cuvînt al Kremlinului a refuzat și el să precizeze ce prevede acest misterios paragraf , spunînd că „nu poate fi făcut publicul conținutul acestuia”. Peskov a recunoscut, totuși că articolul „are legătură” cu numărul de militari care pot fi mobilizați.

Ministrul apărării rus, Serghei Șoigu, a declarat, anterior, că 300.000 de rezerviști vor fi mobilizați pentru a merge să lupte în Ucraina.

„Într-adevăr, este vorba de paragraful al șaptelea al decretului, el este pentru uz oficial, așa că nu pot să vă dezvălui ce conține”, a spus Peskov.

„Singurul lucru pe care îl pot comunica este că Serghei Kujughetovici Șoigu a spus în interviul său că numărul celor mobilizați este de 300.000. Vorbim, aici, de un număr de pînă la 300.000”, a adăugat purtătorul de cuvînt al lui Putin.