Rusia lui Putin ca Stat terorist

Uitați-vă la ce se întîmplă în Ucraina!

Mihai CONȚIU

Moto: „Cel mai important semn de izbîndă al poporului rus este cruzimea sa plină de sadism”, Maxim Gorki

Din prudență diplomatică, multe State democrate ale lumii evită să rostească un adevăr incontestabil – prin ceea ce a mai făcut prin alte părți ale lumii și prin războiul criminal declanșat împotriva Ucrainei, Rusia lui Putin este un Stat terorist. Cum altfel poate fi etichetat Statul rus care a declanșat măcelărirea programatică a populației civile, a copiilor, femeilor și bătrînilor din Ucraina? Teroriștii de tip ”clasic” ucid oameni nevinovați din calcul cinic, aruncă în aer clădiri administrative, culturale, sportive etc. pentru a semăna teroarea în rîndul populațiilor și a-și cîștiga ”ascendență” în fața Guvernelor.

Statul terorist al lui Putin acționează după aceleași principii, numai că nu împotriva unor grupuri civile relativ restrînse, ci împotriva unor întregi națiuni pașnice, așa cum este Ucraina. După modelul teroriștilor, Statul lui Putin, așa cum arătam, ucide populația nevinovată, crezînd că astfel o va răscula împotriva Președintelui Ucrainei Volodimir Zelenski. La fel ca și teroriștii, Statul  lui Putin ia ostateci ca să-i ucidă fără milă și, suplimentar, pe unii îi transformă în sclavi, deportîndu-i în Siberia.

În plus față de organizațiile teroriste, Statul terorist al lui Putin vrea să masacreze întreaga națiune ucraineană și să spulbere de pe fața pămîntului toate orașele, satele, locuințele civile, bisericile, străzile, șoselele…, adică absolut tot ceea ce poate aminti de poporul ucrainean. Procedează astfel deoarece, după cum a declarat public, Statul terorist al lui Putin nu recunoaște existența națiunii ucrainene și a Statului ucrainean.

Statul terorist rus distruge Ucraina fără să ia în calcul reconstrucția ei. La fel a procedat în toate Țările pe care le-a cotropit în mod barbar. Înaintea Statului terorist rus al lui Putin, a existat Statul terorist sovietic, care a condamnat Țările din Sud-Estul Europei la înapoiere și stagnare civilizatoare după Al Doilea Război Mondial. Numai pe teritoriul fostei URSS, Statul terorist sovietic a condamnat la dispariție, a decimat circa 150 de identități etnice ne-ruse. Anterior, la fel a procedat și Statul terorist țarist.

Statul terorist rus nu a eliberat niciodată vreun alt popor de un alt ocupant pentru că el însuși a devenit ocupant în orice Țară în care a intrat. ”Istoria rîde” de propaganda penibilă și agresivă prin care Statul terorist rus spune că a eliberat Europa de nazism. Asta în contextul în care Stalin și Hitler au declanșat războiul mondial prin împărțirea unor părți din Europa, iar Statul terorist sovietic a fost salvat de la dispariție de către SUA! Polonia știe de ce nu uită și nu iartă!

Neavînd vocație civilizatoare, Statul terorist rus e predispus, de veacuri, să semene teroare de tip tătaro-mongolă, să fure, să ucidă la beție și să triumfe cu propria-i decădere primitivă prin toate Țările pe care le invadează de secole. Uitați-vă la ce se întîmplă în Ucraina! Uitați-vă la rușii majoritari mancurtizați din Rusia care susțin Statul terorist al lui Putin! În consecință, Statul terorist al lui Putin trebuie să învețe să plătească în viitor pentru toate atrocitățile comise împotriva altor națiuni!