ROMANIA OFERA MOLDOVEI 550.000 DE EURO PENTRU GAZODUCTUL UNGHENI - CHISINAU

Guvernul român va acorda Republicii Moldova o finanţare nerambursabilă de 550.000 de euro pentru elaborarea proiectului tehnic pentru lucrările de construcţie a gazoductului Ungheni - Chişinău, potrivit unui Memorandum aprobat în şedinţa de miercuri a Executivului, scrie Mediafax.ro.

Decizia de miercuri a Executivului concretizează rezultatele tratativelor de la Chişinău, finanţarea nerambursabilă de 550.000 de euro urmînd să fie destinată fazei a doua a construcţiei gazoductului care interconectează sistemele de transport gaze naturale din România şi Republica Moldova.

Implementator/beneficiar al acţiunilor care urmează să fie derulate va fi Vestmoldtrans, operatorul de transport gaze naturale din Republica Moldova, iar executant - Transgaz, operatorul român de transport.

Cei 550.000 de euro vor fi acordaţi țării noastre după actualizarea Programului de cooperare pe 2016 între guvernele celor două state, în baza Acordului semnat la Bucureşti, în aprilie 2010, prin includerea elaborării proiectului tehnic detaliat pentru lucrările de construcţie a gazoductului Ungheni-Chişinău.

Sursa: Agora.md