Roman Abramovici si-a mutat toata flota de iahturi in Turcia, ca sa scape de sanctiuni

Magnatul rus Roman Abramovici şi-a mutat întreaga flotă în Turcia, ultimele două iahturi fiind aduse din Barcelona, încercînd astfel să evite sancțiunile cu care țările occidentale au lovit Rusia din cauza războiului, scrie La Stampa.

Ultimele două iahturi care au ajuns în apele turcești sunt „Garcon” și „Halo”. Fuseseră acostate în portul Falmouth, după începerea războiului, și riscau să fie confiscate de autoritățile britanice.

Ambarcațiunile „Halo” și „Garcon” au ajuns în urmă cu cîteva zile în portul Gocek, din Turcia. Celelalte două iahturi ale lui Abramovici au ajuns în Turcia în Martie. Cel mai mare dintre ele, „Eclipse”, în valoare de 600 de milioane de dolari, a rămas în primele luni de conflict ancorată la Mugla, în provincia Marmaris, nu departe de locul în care se află „My Solaris”, în valoare de 780 de milioane de dolari. Ambele sunt înregistrate în Maldive.

«My Solaris», care a rămas în portul turistic Bodrum, a intrat în atenția caselor de avocatură engleze, care au remarcat că portul în sine este listat la bursa londoneză. Informația a ajuns în presa britanică, fiind comentată pe ideea unei încălcări a sancțiunilor din Marea Britanie, ceea ce l-a determinat pe magnatul rus să mute din nou cele două iahturi ale sale.

Abramovici a fost prezent în 29 Martie la negocierile de la Istanbul, cînd delegații din Rusia și Ucraina s-au întîlnit pentru a continua negocierile începute anterior în Belarus.