RIZEA: VLADIMIR BOLEA SI ALEXANDRU SLUSARI SINT AGENTI DE INFLUENTA RUSI, SI LUCREAZA IMPOTRIVA R. MOLDOVA

Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, și Alexandru Slusari, directorul executiv al Asociației „Forța Fermierilor”, unul dintre liderii Partidului Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, sînt agenți de influență ruși, și lucrează sub acoperire împotriva statului Republica Moldova. Declarația a fost făcută luni seara, 25 iulie, de către Cristian Rizea într-o ediție specială a emisiunii „Spovedania lui Rizea”.

Potrivit politicianului, Vladimir Bolea este absolvent al renumitei Școli militare din Leningrad, și este în legătură permanentă cu serviciile secrete rusești. În același timp, Alexandru Slusari lucrează oficial pentru Serviciul Federal de Securitate din Federația Rusă.

„Vladimir Bolea a ascuns faptul că a studiat la Școala militară de cadeți din Leningrad. În orice instituție de acest fel, se face cîte un dosar de cadre pentru fiecare student. Ei știu totul despre tine. Cei de acolo îți urmăresc traseul toată viața și se folosesc de tine. Alexandru Slusari este agentul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei. Numirea peste noapte a lui Vladimir Bolea în funcția de ministru al Agriculturii nu a fost întîmplătoare. Împreună cu Slusari, pe care îl va numi secretar de stat la minister, în următoarele zile, urmează să creeze premise pentru ca Rusia să poată controla economic Moldova, în special sectorul agricol, așa cum urmează o criză alimentară mondială”.

În acest scop, a dezvăluit Cristian Rizea, a fost creată Asociația „Forța Fermierilor”, care și-a asumat responsabilitatea să reprezinte interesele agricultorilor. Vorbim doar despre un pretext, deoarece oficial organizația are menirea să facă presiuni asupra Guvernului, în favoarea intereselor economice ale Rusiei în Republica Moldova.

“Conturile bancare la Moscova au fost deja deschise, unul pentru Vladimir Bolea și altul pentru Alexandru Slusari. Cu ajutorul Asociației „Forța Fermierilor”, cei doi urmează să-și aranjeze combinațiile. Acesta este motivul pentru care Vladimir Bolea vrea instituirea stării de urgență în agricultură, situație care îi va permite să ia orice decizie derogînd de la legislație. Unul dintre obiectivele urmărite este scoaterea de pe piață a investitorilor străini în favoarea celor ruși. Primul investitor, care a devenit deja victimă a schemei implementată de Vladimir Bolea, este cel mai mare producător și exportator de ulei de pe piața Republicii Moldova Trans-Oil Group”.

Sursa: realitateadinmoldova.md