Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit de batrinete

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit de „bătrîneţe”, la vîrsta de 96 de ani, potrivit certificatului său de deces publicat Joi, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh britanic, a decedat pe 8 Septembrie la ora 15:10 (14:10 GMT), conform documentului publicat de Arhivele Naţionale ale Scoţiei. Suverana a murit la reşedinţa ei privată din Balmoral.

Palatul Buckingham a publicat un comunicat în jurul orei 12:30 în aceeaşi zi în care spunea că medicii erau îngrijoraţi de starea de sănătate a Reginei şi că aceasta va rămîne sub supraveghere medicală. Decesul ei a fost anunţat în mod oficial la ora 18:30.

Certificatul arată că decesul Reginei a fost înregistrat de fiica ei, prinţesa Anne, pe 16 Septembrie.

Suverana şi-a îndeplinit ultima sarcină oficială cu doar două zile înainte, cînd a numit-o pe Liz Truss în funcţia de premier.

Regina Elisabeta a II-a, care s-a aflat timp de 70 de ani pe tronul Marii Britanii, suferea de la sfîrşitul anului trecut de ceea ce Palatul Buckingham numise „probleme episodice de mobilitate”, obligînd-o să se retragă din aproape toate angajamentele ei publice.