RAKET SUB ACOPERIREA INSPECTORATULUI FISCAL DE STAT CĂUŞENI

Ilev Mihail, şeful serviciului, teroristul de stat al întregului raion

Autor: Teofil KAMINSKI

Foto: Ilev Mihail, în dreapta imaginii, care, prin dezinformare „laică”, l-a convins pe Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir, să-i acorde Ordinul „Ștefan cel Mare și Sfînt”, gr. II, pentru meritul de a fi „un creștin exemplar, ctitor și binefăcător”. Cît de bun „creştin, ctitor şi binefăcător” este – veţi citi mai jos!

„Un satrap mai rău decît pe vremurile cele mai întunecate ale comunismului totalitar”, spun toţi locuitorii raionului Căuşeni care au fost terorizaţi şi dijmuiţi la sînge de către Ilev Mihail, şeful Inspectoratului Fiscal de Stat Căuşeni. Practic, acest ins are puteri discreţionare în întregul raion, iar asta de pe poziţia funcţiei oficiale pe care o deţine, care-i permite să ordone controale-şantaj la oricine şi orice are legătură cu cea mai neînsemnată iniţiativă particulară. „Mai rău decît pe vremea ocupaţiei otomane, cînd pînă şi fumul din hornuri era dijmuit”, mai spun oamenii locului.

Ilev Mihail este un individ periculos de abil, om al tuturor orînduirilor sociale şi guvernărilor. A ştiut să se pună bine cu absolut toate partidele ajunse la putere. În special cu celebrul Serafim Urechean, cu care seamănă leit la pofte şi lăcomie de bani. Individul este bine rodat, ar o experienţă de om uns cu toate alifiile abuzurilor ticăloase. Normal, a lucrat de tînăr în cooperaţia de consum şi ştie unde stă banul.  Iniţial, Ilev Mihail şi-a experimentat „calităţile” de om care strînge birurile încă de pe vremea cînd lucra la Cooperaţia de Consum din satul Copanca.

Acest om urît de întregul raion a candidat de patru ori la funcţia de primar al satului Copanca şi tot de atîtea ori a fost respins de cetăţeni. Vă daţi seama cît de mult „îl iubesc şi respectă” proprii lui consăteni pe acest „gospodar cinstit”? Iar copăcenenii sînt oameni gospodari nu de ieri sau alaltăieri.

Oamenii din preajma sa spun că este omul politic, de suflet şi de credinţă a lui Serafim Urechean, iar acest lucru ne şi lămureşte de ce Curtea de Conturi nu are treabă cu „ograda lui fiscală”. Forţat de împrejurări spre a-şi menţine funcţia, Ilev Mihail simulează nu apartenenţa, dar şi credinţa în PLDM. Prin faptele sale, însă, el compromite grav imaginea acestui partid în teritoriu. Pentru că se ocupă şi cu racolările. Prin constrîngeri, fiscale, desigur.

Subminarea, sabotarea imaginii PLDM este şi mai evidentă cu cît preşedintele raionului, Ion Ciontoloi, a fost avertizat în privinţa lui Ilev Mihail, dar nu a luat nici o măsură. De ce oare? De asemenea, se ştie că are deja avertismente de la Serviciul Fiscal de Stat central al RM.

Investitorii de orice calibru fug pe capete din cauza acestui individ. Sunt nevoiţi să-şi vîndă afacerile din cauza terorii exercitată de Ilev Mihail prin cele mai abuzive şi şi absurde controale. Iar oamenii nu fac bani cu ciocanul, ci muncesc din greu departe de hotarele ţării. Din sentimente patriotice, se întorc în localităţile lor să facă ceva şi pentru oameni. Iar aici apare ca din pămînt şi Ilev să-i belească de parale!  Practic, orice apare pe teritoriul raionului – o cafenea, un butic, o terasă etc., etc., - devine ţinta controalelor-şantaj ordonate de către Ilev Mihail. Fireşte, dacă oamenii plătesc mita cerută, sunt lăsaţi în pace, dar numai o vreme scurtă, pentru că acesta revine la ei cu pretenţii şi mai mari.

Nimeni nu mai înţelege nimic – funcţionari sau mici întreprinzători –, acum cînd investiţiile, indiferent de mărimea lor, sunt vitale pentru prosperitatea economică a raionului, toţi sunt terorizaţi şi puşi pe fugă pentru că Ilev Mihail, şeful Inspectoratului Fiscal de Stat Căuşeni, face controale după controale nu pentru plătirea legală a impozitelor către bugetul de stat, ci pentru bunăstarea sa personală. Aceasta-i problema gravă cu care se confruntă raionul Căuşeni! Ilev Mihail încurajează corupţia în detrimentul statului! Este nevoie, oare, de 60 de milioane de euro ca să fie înfăptuită şi reforma Fiscului în Moldova? La asta visează Ilev?

Acest torgaş lacom şi cu obraz de tureatcă a ajuns pînă acolo cu absurdul încît trimite controale şi la nunţi. Bineînţeles că nu pentru impozitarea tortului miresei! Oamenii locului mai spun că ar avea şi acte de studii false şi chiar înscrisuri în Cartea de Muncă. Ca un adevărat baron, boier local, Ilev Mihail se plimbă cu o maşină de lux înmatriculată cu un număr de crutoi – IL EV 001.

Astfel, un torgaş de Copanca a ajuns să terorizeze, prin metodele arătate, un întreg raion, în timp ce Guvernul pledează pentru alinierea ţării la standardele impuse pentru integrarea în UE. Nu doar Chişinăul şi Guvernul se integrează în UE, ci întreaga republică, iar raionul Căuşeni este şi el o componentă indispensabilă a imaginii generale a ţării.

Ce măsuri veţi lua domnule Ion Prisăcaru, în calitate de şef al Serviciul Fiscal de Stat al Republicii Moldova? Nu credeţi că mafia locală trebuie nimicită o dată şi o dată?

 

 

 

 

01.09.24 - 00:06
01.09.24 - 00:01
01.09.24 - 00:03
01.09.24 - 00:07
01.09.24 - 00:04
02.09.24 - 00:07
02.09.24 - 00:02
02.09.24 - 00:09
03.09.24 - 01:47
02.09.24 - 00:04
02.09.24 - 00:06
03.09.24 - 01:38
02.09.24 - 00:01
03.09.24 - 01:40
02.09.24 - 14:39