PSRM ARE UN NOU PRESEDINTE

Zinaida Greceanîi: Pe umerii noștri stă o responsabilitate foarte mare

Zinaida Greceanîi este noul președinte al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Decizia a fost adoptată astăzi, în unanimitate, în cadrul celui de-al XIV-lea Congresul Extraordinar al formațiunii.

Zinaida Greceanîi, în calitate de lider de partid, a dat asigurări că, împreună cu echipa, va face imposibilul pentru a realiza toate obiectivele PSRM și pentru a soluționa necesitățile cetățenilor.

Socialista a spus că e vorba de proiecte pentru cetățenii din stînga Nistrului, programe pentru moldovenii din diaspora și desigur pentru cei de pe loc.

„În 2017 vom deschide centre de asistență pentru cetățeni în fiecare raion în cadrul organizației PSRM. Vom deschide structuri de partid în fiecare localitate, chiar și cele mai mici, și vom îmbunătăți calitatea structurilor de partid”, a declarat ea.

Zinaida Greceanîi a spus că pe umerii PSRM stă o responsabilitate mare pentru țară, pentru fiecare familie, copil, pensionar, veteran din RM. „Avem sincera dorință de a păstra Moldova, de o moderniza și a o face o țară în care să vrei să revii și nu să pleci”, a spus politiciana.

Noul lider al PSRM a mulțumit pentru încrederea acordată și a spus că va face totul pentru ca partidul să devină și mai puternic, iar scopurile PSRM să fie realizate.

 

Dodon: „Am reușit să devenim cel mai puternic partid din Moldova”

„Avem cea mai mare fracțiune parlamentară, avem șef de stat din rîndurile Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și avem șanse mari să preluăm puterea la următoarele alegeri parlamentare”. Declarația a fost făcută în cadrul Congresului Extraordinar al PSRM, de Președintele ales al RM, Igor Dodon, care a deținut pînă recent funcția de lider al PSRM.

Igor Dodon a spus că membrii PSRM au cu ce se mîndri.

„Am reușit în 5 ani să devenim cel mai puternic partid din Moldova. E un succes pe care l-am obținut pe merit. Am muncit mult și am fost consecvenți în acțiunile noastre”, a declarat politicianul.

Totodată, Dodon s-a arătat sigur că PSRM va trece pe mîini bune și noul șef de partid va veni cu un plan pentru următorii 5 ani, iar la următoarele alegeri PSRM va obține o nouă victorie răsunătoare și va deveni partid de guvernare.

„Timpul vostru a plecat și trebuie să plecați și voi cît mai curînd”, s-a adresat Dodon celor de la guvernare.

Președintele ales a spus că s-a retras din partid, dar va fi mereu alături de socialiști. De asemenea, a mulțumit tuturor colegilor din PSRM pentru susținere și eforturile depuse în cei 5 ani de activitate.

 

La propunerea noului lider al PSRM, Igor Dodon s-a ales cu un titlu

Președintele ales al RM, Igor Dodon, ex-președinte al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), s-a ales cu un titlu onorific în cadrul Congresului Extraordinar al PSRM. Noul președinte al PSRM, Zinaida Greceanîi, s-a adresat colegilor prezenți la Congres să îi accepte dorința. „Am o singură mică dorință. Haideți să votăm ca domnul Președinte Igor Dodon să fie declarat „Liderul tuturor socialiștilor din Republica Moldova””, a declarat ea. Propunerea președintelui PSRM a fost susținută în unanimitate.

Cristina GUREZ (curentul.md)