PRESEDINTELE R. MOLDOVA, IGOR DODON, A ADRESAT UN MESAJ CU OCAZIA INAUGURARII ANULUI DE STUDII 2017-2018

Primă zi de toamnă vine cu sunetul clopoțelului care anunță începutul unui nou an de studii în toate instituțiile de învăţămînt din Republica Moldova. Este momentul solemn să adresez tuturor actorilor implicați în procesul educațional cele mai sincere felicitări cu ocazia inaugurării anului de studii 2017-2018. De astăzi, sălile de clasă prind din nou viață, deschizîndu-și larg ușile pentru copii şi tineri dornici de cunoștințe şi experiențe.

Dragi elevi și studenți,

Sînteţi speranţa părinţilor şi a întregii noastre ţări, pentru că Moldova are viitor prin voi.

Esențial este să acumulați cunoștințe, să învățați a învăța, să vă pătrundeți de convingerea că omul modern este de neimaginat în afara unui proces de formare permanentă, în afara căutării insistente a posibilităților de a se manifesta din plin. Fiţi îndrăzneţi, sorbiţi înţelepciunea cărţilor, ambiţionaţi-vă să reușiți și succesul va fi de partea voastră.

Stimaţi profesori,

Sînteți cei care împărtășiți zilnic cunoștințele pe care le dețineți, dar şi dăruiți din însăşi personalitatea dumneavoastră; sînteți cei care sădesc, în sufletele şi cugetele tinerilor, încrederea în ziua de mîine şi respectul pentru valorile umane fundamentale; sînteți cei care modelați caractere și destine și formați cetăţeanul demn și iubitor de țară și neam.

Stimați părinți,

Efortul şi implicarea dumneavoastră sînt absolut necesare pentru ca şcoala să reuşească să-și îndeplinească misiunea, or, perioada petrecută în școală are drept temelie cei șapte ani de acasă, iar activitatea zilnică a dascălilor trebuie susținută prin respectul demonstrat pentru munca și față de personalitatea fiecăruia dintre ei.

Vă doresc tuturor un an cu multe împliniri, unul mai bun decît precedenții, care să se încununeze cu rezultate remarcabile pentru fiecare în parte, pentru instituția pe care o reprezentați, dar și pentru întreaga noastră societate!

Să pășim cu încredere în frumoasa lume a cunoștințelor!