PRESEDINTELE IGOR DODON A AVUT O INTREVEDERE DE LUCRU CU MINISTRUL VICTOR GAICIUC

În calitate de Comandant Suprem al Forțelor Armate, Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu ministrul Apărării, generalul Victor Gaiciuc.

Ministrul Gaiciuc l-a informat pe șeful statului despre situația la zi din instituție, precum și despre faptul că planul calendaristic de acțiuni este realizat în termen și în volum complet.

De asemenea, oficialii au discutat chestiuni ce țin nemijlocit de situația din Armata Națională, subliniind importanța creșterii nivelului de protecție socială a militarilor, inclusiv prin asigurarea cu locuințe a celor care îndeplinesc serviciul militar pe bază de contract.

În același context, părțile au abordat problema menținerii disciplinei în Armată și au constatat, cu satisfacție, lipsa incidentelor și a încălcărilor grave.

Președintele Dodon i-a sugerat domnului ministru să țină sub control personal chestiunea cu privire la protecția socială a veteranilor. Totodată, i-a atras atenția asupra necesității realizării tuturor acțiunilor planificate cu prilejul aniversării a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova