PRESEDINTELE IGOR DODON A AVUT O INTREVEDERE CU COMISARUL PENTRU DREPTURILE OMULUI AL CONSILIULUI EUROPEI

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, doamna Dunja Mijatović, care se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova.

În cadrul discuției, șeful statului a apreciat parteneriatul Republicii Moldova cu Consiliul Europei și interesul cu care Organizația urmărește evoluțiile din țara noastră.

În context, Președintele Igor Dodon a exprimat recunoștință pentru sprijinul constant al Consiliului Europei şi deschiderea pentru a asista Republica Moldova pe calea reformelor, reiterînd faptul că reforma Justiţiei reprezintă prioritatea numărul 1 pentru actuala conducere a țării.

Un subiect aparte în cadrul discuției l-a constituit situația legată de apărarea drepturilor omului în regiunea transnistreană, care provoacă îngrijorarea autorităților constituționale ale Republicii Moldova. În special, Igor Dodon s-a referit la subiectul cetățenilor Republicii Moldova, care sînt în detenție ilegală în regiunea transnistreană, precum și la situația școlilor cu predare în grafie latină.

În altă ordine de idei, demnitarii au vorbit despre procesul de ratificare a Convenției Consiliului Europei de la Istanbul și au comunicat despre etapele procedurale pe care le parcurg autoritățile în acest sens.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova