PRESEDINTA MAIA SANDU A DISCUTAT CU REPREZENTANTII MEDIULUI DE AFACERI DIN NORDUL TARII

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a vizitat ieri Parcul Industrial din Edineț, care găzduiește atît afaceri de succes, cît și companii aflate la început de cale. În cadrul discuțiilor cu reprezentanții mediului de afaceri din nordul țării, șefa statului a subliniat că ei trebuie susținuți prin politici pro-business și prin atitudine corectă din partea tuturor instituțiilor publice cu care interacționează.

La Parcul Industrial din Edineț șefa statului i-a cunoscut pe mai mulți agenți economici rezidenți aici. Unul dintre ei este Dumitru Bacalîm care, după o carieră de circa zece ani peste hotare, s-a întors în Republica Moldova și a lansat o filială a Companiei „Cornelius Electronics”, specializată în asamblarea cablajelor și a articolelor electronice. Întreprinderea are deja 30 de angajați, la cîteva luni de la lansare.

Un alt rezident al Parcului Industrial din Edineț, vizitat de Președinta Maia Sandu, este Fabrica de producere a concentratelor de sucuri „TB Fruit”, investiție ucraineană de peste 300 de milioane de lei. La fabrică lucrează 60 de angajați, iar în sezonul de recoltare a fructelor numărul lor se ridică la 200.

„M-am bucurat să întîlnesc oameni curajoși și optimiști, care fac investiții și contribuie la dezvoltarea economică a localităților”, a menționat Președinta Maia Sandu.

Sursa: presedinte.md