PREMIERUL ION CHICU A PARTICIPAT LA SEDINTA SAPTAMINALA CU PRESEDINTELE TARII, IGOR DODON, SI PRESEDINTELE PARLAMENTULUI, ZINAIDA GRECEANII

Premierul Ion Chicu a participat la ședința comună săptămînală, împreună cu Președintele țării, Igor Dodon, și Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

La finalul ședinței, cei trei oficiali au făcut declarații de presă.

Prim-ministrul Chicu a făcut o retrospectivă a săptămînii precedente și a trecut în revistă agenda săptămînii curente. Șeful Executivului a menționat faptul că cel mai mare beneficiar al acestui format de discuții este Guvernul: „Nu-mi imaginez cum timp de o lună am fi reușit să pregătim și să promovăm un set de legi extrem de importante pentru activitatea normală a țării. Mă refer la legile bugetar-fiscale care de obicei sînt votate încă din luna iulie. Datorită acestui proces, deja pe 2 ianuarie 2020 vom putea achita salariile bugetarilor, pensiile și vom oferi la cca 600 de mii de oameni suplimentul de 700 de lei promiși.”

Prim-ministrul a declarat că săptămîna curentă va fi plină de activități și va include cîteva deplasări în teritoriu, dar și ședința de Guvern, agenda căreia este încărcată.

Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului RM