Portugalia are cea mai mare rata de vaccinare din lume: 98% din populatie a fost imunizata

Portugalia are 98% din populaţie vaccinată cu schema completă. Astfel, în prezent, Guvernul a eliminat aproape toate restricţiile, iar numărul de cazuri noi de infectări s-a redus drastic, la aproximativ 650 pe zi, iar decesele sunt din ce în ce mai puţine.

Succesul campaniei de imunizare este reprezentat de cooperarea totală a populaţiei în campania de vaccinare, după cum a transmis viceamiralul Henrique Gouveia e Melo, cel care a condus campania, potrivit nytimes.com.

„Credem că am ajuns la punctul de protecţie de grup şi aproape de imunitatea de turmă. Lucrurile arată foarte bine”, a declarat acesta, transmit ştirileprotv.ro.  Henrique Gouveia e Melo a mai spus că Portugalia ar putea începe în curînd să ofere rapeluri persoanelor în vîrstă şi celor considerate vulnerabile.

Viceamiralul a declarat că, deşi ţara este pe drumul cel bun, vigilenţa rămîne esenţială pentru a se asigura că acest război a fost cîştigat.

Portugalia a fost una din ţările europene în care protestele împotriva măsurilor sanitare au fost minime.

„Nu contează dacă suntem prima, a doua ţară sau a treia”, afirma şeful grupului de lucru anti-COVI, viceamiralul Henrique Gouveia e Melo, în urmă cu cîteva săptămîni, „scopul este să atingem rata [de vaccinare] care ne permite să fim în siguranţă”.