POLITISTUL CARE A COMIS UN ACCIDENT IN SECTORUL CIOCANA DIN CAPITALA VA FI CERCETAT PENAL

Angajatul Inspectoratului de Poliție Ciocana care în seara zilei de sîmbătă, 2 noiembrie a comis un accident pe str. Maria Drăgan, riscă să fie cercetat penal și s-ă rămînă fără permis dar și fără funcție, după ce s-a constatat că el a urcat la volan în stare de ebrietate.

Potrivit poliției, ieri, la ora 22.07, Dispeceratul Direcției de Poliție a fost sesizat prin intermediul serviciului de urgență 112 precum că pe str. M. Drăgan, din sectorul Ciocana al capitalei, a avut loc un accident rutier între un automobil de model „Nisan Micra” și „Opel Vectra”.

La fața locului s-a deplasat un echipaj al Secției documentare accidente rutiere și al Inspectoratului Național de Patrulare, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. În cadrul documentării, s-a stabilit că automobilul Nissan Micra, a accidentat un automobil ce era parcat, iar unitatea de transport era condusă de un angajat al Inspectoratului de Poliție Ciocana, în vîrstă de 39 ani.

În urma testării cu aparatul etilotest a poliţistului, a rezultat că acesta avea o alcoolemie de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, polițistul a fost dus la Dispensarul Republican de Narcologie, pentru recoltarea de probe biologice.

În acest caz, Inspectoratul General al Poliției a inițiat o anchetă de serviciu în cadrul căreia se vor efectua verificări, urmînd a se dispune măsurile legale. De asemenea, a fost pornit un proces penal pentru conducerea unui automobil în stare de ebrietate.